Sam, a tűzoltó

Sam, a tűzoltó avagy Tűzoltó Sam 1987-ben indult walesi televíziós bábfilm- és 2008-tól 3D-s számítógépes animációs sorozat. A főhős Sam, aki egy tűzoltó,bátran végzi a munkáját, szerény és kedves, mindig tudja, mit kell tenni. Az egész tűzoltócsapat és a város is kedveli.Sam, a tűzoltó mesében sok kedves figurával ismerkedhetünk meg. Trevor, Elvis, Penny,Arnold, Ellie, Steele parancsnok választékot nyújtanak, hogy minden kisgyerek megtalálja, hozzá ki áll a legközelebb. Az általuk ábrázolt történetekből a gyerekek mintát látnak a bátorságra,egymás segítésére, a problémák kezelésére stb. Hegyi- és vízi mentés, komoly tűzesetek,a csapatnak szembe kell szállnia az égő lángokkal?

Görgess lejjebb és fedezd fel folyamatosan változó kínálatunkat és találd meg gyermeked számára a kedvenccé váló játékot!

Tovább
Keresés típusa
Miben keressen
Ft
Ft

Mesehősök a játékpolcokon

Ahhoz, hogy eljátssza a gyerek a mesében látottakat, fontos kellék lehet az eredetihez megszólalásig hasonlító tűzoltó autó, de bármely másik jármű, figura. A gyerekek fantáziáját az mozgatja meg a legjobban, ha akad egy-két tárgy, amellyel látványosabban tudja eljátszani a számára érdekes figurát, eseményt.

Az együtt játszó gyerekek pontosan tudják, hogy a történet hogy zajlik, az egyes szereplőknek éppen "mit kell csinálni", az események miként követik egymást. Ha az egyik játékos mégsem úgy cselekszik, a többiek rögtön figyelmeztetik erre: "az nem úgy van!" A lényeg, hogy a gyerekek újra és újra eljátsszák a számukra fontos eseményeket, helyzeteket,gyakorolják a szereppel és a helyzettel összefüggő készségeket, képességeket, vagyis készülnek az életre. Bárkiből bármi lehet: végtelen lehetőség van. 

Sam a tűzoltó
Melyik kisfiú ne akarna tűzoltó lenni? A szerepjáték 2 éves kortól kisiskolás korig az egyik legkedveltebb játékformája a gyerekeknek. A játék során gyakorolhatják azokat a viselkedési formákat, amiket a valóságban alkalmazni fognak. A tűzoltós játék során nem feltétlen a tűzoltásra kell gondolni, sokkal inkább az egyes helyzetek, problémák felismerésére, kommunikálására, a többiekkel történő megvitatására, a csapatjátékra. Abban az az esetben is, ha a gyerek egyedül formálja meg az összes szereplőt. 

Emellett olyan helyzeteket is eljátszhatnak a gyerekek, amiktől tartanak, ezzel mintegy "kibeszélve" frusztrációikat.  Ahogy az fent már említésre került, nagy szerepe van a szociális képességek fejlesztésében is. Fejleszti továbbá képzelőerejüket, kreativitásukat, nyelvi képességeikre is hatással van. Ugyanakkor a sokat ismételt történetsor is lehet fontos a gyerekeknek: megnyugtató, hogy a kontroll náluk van, a helyzetek mindig ugyanúgy oldódnak meg.

Összességében elmondható, hogy a szerepjáték és a szerepjáték eszközök nagy segítség a gyermek fejlődésében. Ehhez nyújtanak segítséget a Sam a tűzoltós játékok is: Jupiter éppen úgy, mint a tűzoltóállomás kicsinyített mása. fiúk másik nagy kedvence a Mancs őrjárat sorozat, melyhez webáruházunk polcain számtalan játékot találhattok. Tovább szeretnéd bővíteni a tűzoltós játékaitokat, autókat - akkor érdemes nálunk körülnézni, igazán széles kínálatunkat itt találjátok!

A különböző mesehősök mindig nagy kedvencek a gyerekszobák polcain. Válogass kínálatunkból!

Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

Tovább