A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Akusztikus észlelés – Okoskocka

Ár:
59.800 Ft
Cikkszám: 546
Gyártó: Okoskocka
Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 599
Szállítási díj: Ingyenes
Ekkorra érkezhet hozzád: 2021. május 05.
A 120 kockából álló Akusztikus észlelés Okos(koc)ka családdal gyakorlás megtanítja az idegrendszert a Gestalt-funkció megfelelő működtetésére. Játékos feladatokkal az észlelésen alapuló gondolkodási műveletek területeit mozgósítja.

Szállítás & fizetés

Gyors szállítás: akár 1 nap alatt nálad lehet

INGYENES SZÁLLÍTÁS: 25.000 Ft felett

Fizethetsz: átutalással, bankkártyával, utánvéttel

Részletek itt >>

Játék bemutatása


A játékok egyik része a Gestalt-funkciókat, azaz az alak-háttér megkülönböztetését, a vizsgált auditív ingerek felismerését, háttérből való kiemelését célozzák meg. E funkciók alkalmazása során az egyén úgymond "passzív", vagyis pusztán fülével begyűjti az auditív ingereket, s várja, hogy megjelenjenek, kiemelkedjenek a keresett ingerek. Nincs szabályszerűség e feladatok megoldásában, a gyakorlás taníthatja meg az idegrendszert a Gestalt-funkció megfelelő működtettetésére. A Gestalt-funkció szükséges többek között a betűk tanulásához, azok megkülönböztetéséhez, a helyes szótagoláshoz.Néhány ízelítő a feladatokból: halk szavak észlelése, gyorsított szavak észlelése, zajjal fedett szavak észlelése, szókavalkád.A játékok másik része már az észlelésen alapuló gondolkodási műveletek területeit mozgósítja. Idetartozik a hasonló alakú szavak megkülönböztetésének képessége, az analízis-szintézis (hangoztató, szótagoló beszéd értése és a hangoztatás, szótagolás képessége; hangok, szótagok helyének megtalálása szavakban, stb.). E műveletekhez már szükséges az irányított hallási figyelem, egyes feladatoknál a rövididejű hallási emlékezet, valamint az idegrendszer elemző-szervező működése. A feladatok a fokozatosság módszerével járulnak hozzá, hogy rátanítsák a gyermeket e funkciókra. A soralkotás, osztályozás, csoportosítás egy vagy több szempont szerint történik. E feladatok megoldásához a gyermeknek tudatosítania kell magában a szabályt, s azt kell alkalmaznia a feladat végrehajtása során. Tehát e játékos feladatoknál már a magasabb gondolkodási funkciók mozgósítására van szükség. A szövegértést és a matematikai gondolkodást alapozzák meg többek között e funkciók.Példák a feladatokra: akusztikus differenciálás, hang- és szótagkereső játék, robotnyelv, szóvonat, ritmusrendezés, hangfelismerő társasjáték.Igyekeztünk az akusztikus észlelés teljességét átfogni a játékokkal, és a feladatokon belül nehézségi fokozatokat megjeleníteni. A készlet a 18 főfeladaton belül így sokféle játékvariációra ad lehetőséget, melyek egy része a nyelvi kreativitást is fejleszti.

A készlet tartalma:

   120 db kocka fadobozban

   szemléltető lapok

   kockafogók

   6 db CD szövegkönyvvel

   útmutató

Gyártó Okoskocka

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Kreatív játék webáruházunkban „Akusztikus észlelés – Okoskocka” elnevezéssel listázott óvodai eszköz termékadatlapjára jellemzően a következő kifejezésekkel találnak rá vásárlóink: óvodai fejlesztő eszközök, óvodai fejlesztő eszköz, képességfejlesztő eszközök. Hasonló típusú szavak, amelyek még segíthetnek az elképzeléseknek leginkább megfelelő fejlesztő eszközök megtalálásában, példának okáért a következők lehetnek: készségfejlesztő eszköz, képességfejlesztő eszköz, fejlesztő eszközök. A fenti óvodai eszköz egyebek mellett az „Intézményeknek ” elnevezésű termékkategóriában illetve a „Márkák” nevű termékkategóriában található meg. A következő termékcímkéket választva jónéhány további, hasonló óvodai eszköz adatlapja tekinthető meg. A fejlesztő eszköz kulcsszóra kattintva példának okáért körülbelül 777 különböző fejlesztő eszköz között válogathatnak az óvodai, bölcsődei, iskolai pedagógusok, vezetők.

Az Akusztikus észlelés – Okoskocka termék mellett leggyakrabban az alábbi termékek kerültek még vásárlóink kosarába: » Vizuális észlelés – Okoskocka » Anyanyelvi játék – Okoskocka » Quarto Mini – Amőba jellegű logikai játék » Hang-helyzet lottó – Fejlesztő játék-337131 » Hanglottó – Mindennapok hangjai – Fejlesztő játék – Nathan » Akciós gyermekjármű csomag óvodák, oktatási intézmények részére » Testséma – Okoskocka » Térészlelés – Okoskocka » Számolás – Okoskocka » Nikitin – Mintaépítő kocka – logikai játék.

Termék címkék: fejlesztő eszköz, óvodai eszköz