A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Akusztikus észlelés – Okoskocka

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
57.300 Ft
Szerezhető hűségpontok: 573
Cikkszám: 546
A 120 kockából álló Akusztikus észlelés Okos(koc)ka családdal gyakorlás megtanítja az idegrendszert a Gestalt-funkció megfelelő működtetésére. Játékos feladatokkal az észlelésen alapuló gondolkodási műveletek területeit mozgósítja.
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Okoskocka
Szállítási díj: Ingyenes
Ekkorra érkezhet hozzád: 2019. március 29.

Játék bemutatása


A játékok egyik része a Gestalt-funkciókat, azaz az alak-háttér megkülönböztetését, a vizsgált auditív ingerek felismerését, háttérből való kiemelését célozzák meg. E funkciók alkalmazása során az egyén úgymond "passzív", vagyis pusztán fülével begyűjti az auditív ingereket, s várja, hogy megjelenjenek, kiemelkedjenek a keresett ingerek. Nincs szabályszerűség e feladatok megoldásában, a gyakorlás taníthatja meg az idegrendszert a Gestalt-funkció megfelelő működtettetésére. A Gestalt-funkció szükséges többek között a betűk tanulásához, azok megkülönböztetéséhez, a helyes szótagoláshoz.Néhány ízelítő a feladatokból: halk szavak észlelése, gyorsított szavak észlelése, zajjal fedett szavak észlelése, szókavalkád.A játékok másik része már az észlelésen alapuló gondolkodási műveletek területeit mozgósítja. Idetartozik a hasonló alakú szavak megkülönböztetésének képessége, az analízis-szintézis (hangoztató, szótagoló beszéd értése és a hangoztatás, szótagolás képessége; hangok, szótagok helyének megtalálása szavakban, stb.). E műveletekhez már szükséges az irányított hallási figyelem, egyes feladatoknál a rövididejű hallási emlékezet, valamint az idegrendszer elemző-szervező működése. A feladatok a fokozatosság módszerével járulnak hozzá, hogy rátanítsák a gyermeket e funkciókra. A soralkotás, osztályozás, csoportosítás egy vagy több szempont szerint történik. E feladatok megoldásához a gyermeknek tudatosítania kell magában a szabályt, s azt kell alkalmaznia a feladat végrehajtása során. Tehát e játékos feladatoknál már a magasabb gondolkodási funkciók mozgósítására van szükség. A szövegértést és a matematikai gondolkodást alapozzák meg többek között e funkciók.Példák a feladatokra: akusztikus differenciálás, hang- és szótagkereső játék, robotnyelv, szóvonat, ritmusrendezés, hangfelismerő társasjáték.Igyekeztünk az akusztikus észlelés teljességét átfogni a játékokkal, és a feladatokon belül nehézségi fokozatokat megjeleníteni. A készlet a 18 főfeladaton belül így sokféle játékvariációra ad lehetőséget, melyek egy része a nyelvi kreativitást is fejleszti.

A készlet tartalma:

   120 db kocka fadobozban

   szemléltető lapok

   kockafogók

   6 db CD szövegkönyvvel

   útmutató

Gyártó Okoskocka
Mely kategória? Intézményi eszközök
Mely korosztály? 5 - 7 éves
Nem Mindegyik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Kreatív játék webáruházunkban „Akusztikus észlelés – Okoskocka” elnevezéssel megtalálható óvodai eszköz termékadatlapjára leggyakrabban ezekkel a kifejezésekkel találnak rá látogatóink: készségfejlesztő eszköz, óvodai fejlesztő eszközök. Hasonló témájú szavak, melyek szintén segíthetnek a megfelelő fejlesztő eszközök kiválasztásában, pl. a következők lehetnek: képességfejlesztő eszközök, óvodai eszközök, óvodai fejlesztő eszköz. A fenti óvodai eszköz egyebek mellett a „Játékkategóriák > Fejlesztőjáték > Hallásfejlesztés” elnevezésű kategóriában,továbbá a „Játékkategóriák” elnevezésű kategóriában érhető el. A következő termékcímkékre kattintva számtalan további, hasonló óvodai eszköz tekinthető meg. A fejlesztő eszköz címkére kattintva például több mint 430 különféle fejlesztő eszköz között válogathatnak a bölcsődei, óvodai illetve iskolai pedagógusok, vezetők.

Termék címkék: fejlesztő eszköz, óvodai eszköz
MailChimp hírlevél modul

Játékliget hírlevél

Különleges ajánlatok, hírek, érdekességek!
Most ajándékkal jutalmazzuk feliratkozásod!

Milyen korú gyermeked van?

Adatvédelmi tájékoztatót a hírlevél kéréssel  elfogadom. 
Adatvédelmi azonosítónk:
NAIH-94873/2016
bármikor leiratkozhatsz 

Szállítás & fizetés

Ekkorra érkezhet hozzád: Minden terméknél pontosan feltüntetve

általában 1 munkanap, de a megnövekedett forgalom miatt késések előfordulhatnak - Házhoz szállítva; GLSPontra,postán maradón; személyes átvétellel 

Fizetés történhet:
átutalással, utánvéttel, bankkártyás fizetéssel
Szállítási költségek:
990 Ft (+200 Ft utánvét esetén)
20.000 Ft felett INGYENES szállítás

(Kivétel: bútor, tornatermi berendezés, nagyméretű fejlesztő,játszótéri eszközök
Ezek esetében a várható költségről emailben, előre tájékoztatunk)
Részletek itt >>