A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

5 praktikus tipp az óvoda- és iskolakezdéshez

5 praktikus tipp az óvoda- és iskolakezdéshez

Az utolsó hétre terveztétek, vagy túl vagytok már az óvodai és iskolai bevásárláson és csak néhány apróság hiányzik? Összegyűjtöttünk néhány praktikus ötletet, kiegészítőt, amivel a kezdeti időszak könnyebb lehet.

 

 

Így védd meg a füzeteket!

Arról, hogy mire érdemes szerintünk figyelni az iskolatáska kiválasztásánál, korábbi blog bejegyzésünkben már olvashattatok. Most a belevalókhoz adunk néhány tippet. A kulacsok kiválasztásának szempontjai után most folytassuk a füzetekkel. Miután kiválasztottátok a gyermek számára kedves grafikával készült, jó minőségű füzeteket, amiket persze gondosan áttetsző borítóba csomagoltatok, érdemes még egy dossziét, füzetboxot is beszerezni, hogy a kellemetlen szamárfüleket elkerüljétek. Tároljátok itt az összes füzetet! A könnyen nyitható, zárható mappákba a gyerkőc egy mozdulattal visszateheti az óra után a füzetet, elkerülve, hogy a könyvek között, vagy az a táska alján végezze gyűrődve.

 

Ezért fontos az életkornak megfelelő tolltartó

Elsősöknek mindenképp, de még a nagyobbaknak is könnyebbséget jelent, ha a tolltartóban a ceruzák áttekinthetően, lapozhatóan, egyesével sorakoznak. Az egyterű tolltartó inkább nagyobbaknak válik be, akik már kevesebb színt használnak, néhány tollal és egy ceruzával tökéletesen megoldják az iskolai feladatokat. A kisebbeknél több a színes, váltóceruzák – hogy ne a hegyezővel bajlódjon óra közben – is kellenek, ezeket könnyebben megtalálják a több részes tolltartókban, így nem maradnak le az órai feladatokkal sem azért, mert a ceruzát keresgélik hosszasan a tolltartóban.

 

A festés, rajzolás és írás kellékei

A praktikus tolltartó kiválasztását követően persze az is fontos, hogy milyen termékekkel, ceruzákkal, tollakkal vagy színesekkel töltjük fel. Itt is érdemes a minőséget szem előtt tartani, mert az első látásra kedvezőnek tűnő ceruzáról hamar kiderülhet, hogy minden hegyezésnél törik, a toll könnyen szétesik, a színes mégsem annyira színes, a zsírkréta kemény, halványan fog és még sorolhatnánk a hibalehetőségeket. Ezek hamar kedvét veszik a lelkes kisiskolásnak, sok bajlódás forrása és a várt sikerélmény is elmarad.
Érdemes bevált, jó minőségű termékeket beszerezni rajzórára és feltölteni a tolltartót, mi ezeket ajánljuk.

 

Ovis jelet mindenre!

Az óvodai csoportban akár 10-20 új gyerkőc is kezdhet egy évben. Nemcsak az óvónőknek, hanem a gyerekeknek is fejtörést okozhat, hogy egy-egy ruhadarab, fogkefe vagy cipő kihez tartozik. Ezért javasoljuk, hogy ne csak az ovis zsákra vagy ágyneműre, hanem mindenre kerüljön fel a gyerkőc jele, amit csak az oviba visz. Ovis jeleket már hímzett, vasalható és öntapadós matrica formában is be tudjátok szerezni, így igazán gyorsan és praktikusan meg tudjátok oldani, hogy az oviban a saját dolgait megismerje, és biztosan hazakerüljenek a saját ruhák, játékok és egyebek.

 

Új helyzetek, új szokások

Az óvoda- és az iskolakezdés is nagy lépés a családok életében, szülőként és gyermekként is megpróbáltatást jelenthet az átállás, az új, addig ismeretlen napi rutin, az elválás, az otthoni tanulás. Korábbi írásainkból megtudhatjátok, hogy enyhíthetitek az iskolakezdéssel járó stresszt, hogyan segíthetünk, ha nehéz az elválás, és miként lehet könnyebb az óvodakezdés.

 

Ti is izgatottan várjátok már szeptember elsejét?