A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Vizuális észlelés – Okoskocka

Ár:
51.900 Ft
Cikkszám: 548
Gyártó: Okoskocka
Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 519
Szállítási díj: Ingyenes
Ekkorra érkezhet hozzád: 2020. november 06.
A Vizuális észlelés az Okos(koc)ka játékcsalád tagja. A játékos feladathelyzetek a formák felismerését, megkülönbözetésük képességét, az alak-háttér megkülönbözetését, az elemző látásmódot fejleszti.

Szállítás & fizetés

Gyors szállítás: akár 1 nap alatt nálad lehet

INGYENES SZÁLLÍTÁS: 25.000 Ft felett

Fizethetsz: átutalással, bankkártyával, utánvéttel

Részletek itt >>

Játék bemutatása

Szakmai szempontból két nagyobb csoportra lehet osztani a játékos feladathelyzeteket. A játékok egyik része a Gestalt-funkciókat, azaz az alak-háttér megkülönböztetését, a vizsgált formák felismerését, háttérből való kiemelését célozzák meg. E funkciók alkalmazása során az egyén úgymond "passzív", vagyis pusztán szemével pásztázza az ábrákat, s várja, hogy megjelenjenek a keresett formák. Nincs szabályszerűség e feladatok megoldásában, a gyakorlás taníthatja meg az idegrendszert a Gestalt-funkció megfelelő működtetésére. E funkció szükséges többek között a betűk tanulásához, azok megkülönböztetéséhez. Példák a játékokból: rejtőzködő, formakereső, hiányos vonalábrák kiegészítése, pontozott ábra felismerése. A játékok másik része már a vizuális észlelésen alapuló gondolkodási műveletek területeit mozgósítja. Idetartozik a formák megkülönböztetésének képessége, az elemző látásmód, analízis-szintézis. E műveletekhez már szükséges az irányított szemmozgás, egyes feladatoknál a téri tájékozódás, valamint az idegrendszer elemző-szervező működése. A feladatok a fokozatosság módszerével járulnak hozzá, hogy megtanítsák a gyermeket e funkciókra. E funkciók a betűk összeolvasásához, az íráshoz nélkülözhetetlenek. A soralkotás, osztályozás, csoportosítás egy vagy több szempont szerint történik. E feladatok megoldásához a gyermeknek tudatosítania kell magában a szabályt, s azt kell alkalmaznia a feladat végrehajtása során. Tehát e játékos feladatoknál már a magasabb gondolkodási funkciók mozgósítására van szükség. A szövegértést és a matematikai gondolkodást alapozzák meg többek között e funkciók.Példák a játékokból: képrészlet keresése, képrendezés, mátrix, vizuális ritmus alkotása, folyamatalkotás, eseménysor rendezése, csoportosítás és osztályozás egy vagy több szempont szerint. A készlet a vizuális észlelés valamennyi területének fejlesztésére alkalmas, a 13 főfeladaton belül sokféle játékvariációra, nehezedő feladathelyzetre ad lehetőséget. A vizuális érzékelést, észlelést fejlesztő Okos(koc)ka Fejlesztő Kockajáték tartalma:

-120 db kocka fadobozban
-nagy és kisméretű kártyacsomagok
-kiegészítő fóliák mappában
-útmutató

Gyártó Okoskocka

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Kreatív játék webshopunkban „Vizuális észlelés – Okoskocka” elnevezéssel listázott óvodai eszköz termékadatlapjára leginkább a következő keresőkifejezésekkel találnak rá látogatóink: óvodai fejlesztő eszközök, készségfejlesztő eszközök, óvodai eszközök. Hasonló témájú kifejezések, amelyek még segíthetnek a megfelelő fejlesztő eszközök kiválasztásában, például a következőek lehetnek: óvodai fejlesztő eszköz, képességfejlesztő eszközök. A fenti óvodai eszköz többek között a „Márkák > Okoskocka” termékkategóriában,továbbá a „Játékkategóriák > Fejlesztőjáték, fejlesztő eszközök” elnevezésű termékkategóriában található meg. Az alább felsorolt termékcímkéket választva jónéhány további, hasonló óvodai eszköz között lehet válogatni. A fejlesztő eszköz címkére kattintva példának okáért több mint 777 különböző fejlesztő eszköz között böngészhetnek az óvodai, bölcsődei, iskolai vezetők, pedagógusok.

A Vizuális észlelés – Okoskocka termék kiválasztása esetén leggyakrabban az alábbi termékeket rendelték még meg vásárlóink: → Anyanyelvi játék – Okoskocka → Akusztikus észlelés – Okoskocka → Mese- és szövegértés – Okoskocka fejlesztő játék → Számolás – Okoskocka → Logi-vár – Fa építőjáték → Difference (Különbségvadászat) – Gigamic társasjáték → Difference Junior – Különbségvadászat → Upsz, Te is meg tudod csinálni! – Kártyajáték → Figurix – Társasjáték → Rajzolj a hátamra – Kártyajáték.

Termék címkék: fejlesztő eszköz, óvodai eszköz