A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Vizuális észlelés – Okoskocka

Katt rá a felnagyításhoz
További képek
Ár:
49.400 Ft
Szerezhető hűségpontok: 495
Cikkszám: 548
A Vizuális észlelés az Okos(koc)ka játékcsalád tagja. A játékos feladathelyzetek a formák felismerését, megkülönbözetésük képességét, az alak-háttér megkülönbözetését, az elemző látásmódot fejleszti.
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Okoskocka
Szállítási díj: Ingyenes
Ekkorra érkezhet hozzád: 2019. március 26.

Játék bemutatása

Szakmai szempontból két nagyobb csoportra lehet osztani a játékos feladathelyzeteket. A játékok egyik része a Gestalt-funkciókat, azaz az alak-háttér megkülönböztetését, a vizsgált formák felismerését, háttérből való kiemelését célozzák meg. E funkciók alkalmazása során az egyén úgymond "passzív", vagyis pusztán szemével pásztázza az ábrákat, s várja, hogy megjelenjenek a keresett formák. Nincs szabályszerűség e feladatok megoldásában, a gyakorlás taníthatja meg az idegrendszert a Gestalt-funkció megfelelő működtetésére. E funkció szükséges többek között a betűk tanulásához, azok megkülönböztetéséhez. Példák a játékokból: rejtőzködő, formakereső, hiányos vonalábrák kiegészítése, pontozott ábra felismerése. A játékok másik része már a vizuális észlelésen alapuló gondolkodási műveletek területeit mozgósítja. Idetartozik a formák megkülönböztetésének képessége, az elemző látásmód, analízis-szintézis. E műveletekhez már szükséges az irányított szemmozgás, egyes feladatoknál a téri tájékozódás, valamint az idegrendszer elemző-szervező működése. A feladatok a fokozatosság módszerével járulnak hozzá, hogy megtanítsák a gyermeket e funkciókra. E funkciók a betűk összeolvasásához, az íráshoz nélkülözhetetlenek. A soralkotás, osztályozás, csoportosítás egy vagy több szempont szerint történik. E feladatok megoldásához a gyermeknek tudatosítania kell magában a szabályt, s azt kell alkalmaznia a feladat végrehajtása során. Tehát e játékos feladatoknál már a magasabb gondolkodási funkciók mozgósítására van szükség. A szövegértést és a matematikai gondolkodást alapozzák meg többek között e funkciók.Példák a játékokból: képrészlet keresése, képrendezés, mátrix, vizuális ritmus alkotása, folyamatalkotás, eseménysor rendezése, csoportosítás és osztályozás egy vagy több szempont szerint. A készlet a vizuális észlelés valamennyi területének fejlesztésére alkalmas, a 13 főfeladaton belül sokféle játékvariációra, nehezedő feladathelyzetre ad lehetőséget. A vizuális érzékelést, észlelést fejlesztő Okos(koc)ka Fejlesztő Kockajáték tartalma:

-120 db kocka fadobozban
-nagy és kisméretű kártyacsomagok
-kiegészítő fóliák mappában
-útmutató

Gyártó Okoskocka
Mely kategória? Intézményi eszközök
Mely korosztály? 5 - 7 éves
Nem Mindegyik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Fejlesztő játék webáruházunkban „Vizuális észlelés – Okoskocka” terméknévvel megtalálható óvodai eszköz oldalára jellemzően ezekkel a keresőkifejezésekkel találnak rá vásárlóink: fejlesztő eszközök, óvodai fejlesztő eszközök. Hasonló típusú keresőkifejezések, melyek szintén segíthetnek a legjobb fejlesztő eszközök megtalálásában, példának okáért a következők lehetnek: készségfejlesztő eszközök, készségfejlesztő eszköz, óvodai eszközök. A fenti termék egyebek mellett a „Játékkategóriák > Fejlesztőjáték > Okoskocka fejlesztő játékok” kategóriában és a „Márkák” nevű kategóriában található meg. A következő termékcímkékre kattintva számtalan további, hasonló óvodai eszköz adatlapja között lehet válogatni. Az óvodai eszköz kulcsszóra kattintva pl. több mint 315 különféle fejlesztő eszköz között választhatnak az iskolai, óvodai és bölcsődei vezetők, pedagógusok.

Termék címkék: fejlesztő eszköz, óvodai eszköz
MailChimp hírlevél modul

Játékliget hírlevél

Különleges ajánlatok, hírek, érdekességek!
Most ajándékkal jutalmazzuk feliratkozásod!

Milyen korú gyermeked van?

Adatvédelmi tájékoztatót a hírlevél kéréssel  elfogadom. 
Adatvédelmi azonosítónk:
NAIH-94873/2016
bármikor leiratkozhatsz 

Szállítás & fizetés

Ekkorra érkezhet hozzád: Minden terméknél pontosan feltüntetve

általában 1 munkanap, de a megnövekedett forgalom miatt késések előfordulhatnak - Házhoz szállítva; GLSPontra,postán maradón; személyes átvétellel 

Fizetés történhet:
átutalással, utánvéttel, bankkártyás fizetéssel
Szállítási költségek:
990 Ft (+200 Ft utánvét esetén)
20.000 Ft felett INGYENES szállítás

(Kivétel: bútor, tornatermi berendezés, nagyméretű fejlesztő,játszótéri eszközök
Ezek esetében a várható költségről emailben, előre tájékoztatunk)
Részletek itt >>