A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
0

Vizuális észlelés – Okoskocka

Vizuális észlelés – Okoskocka Katt rá a felnagyításhoz
További képek
Ár:
46.800 Ft
Szerezhető hűségpontok: 468
Cikkszám: 548
A Vizuális észlelés az Okos(koc)ka játékcsalád tagja. A játékos feladathelyzetek a formák felismerését, megkülönbözetésük képességét, az alak-háttér megkülönbözetését, az elemző látásmódot fejleszti.
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Okoskocka
Szállítási díj: Ingyenes
Ekkorra érkezhet hozzád: 2017. augusztus 02.
Játék bemutatása

Szakmai szempontból két nagyobb csoportra lehet osztani a játékos feladathelyzeteket. A játékok egyik része a Gestalt-funkciókat, azaz az alak-háttér megkülönböztetését, a vizsgált formák felismerését, háttérből való kiemelését célozzák meg. E funkciók alkalmazása során az egyén úgymond "passzív", vagyis pusztán szemével pásztázza az ábrákat, s várja, hogy megjelenjenek a keresett formák. Nincs szabályszerűség e feladatok megoldásában, a gyakorlás taníthatja meg az idegrendszert a Gestalt-funkció megfelelő működtetésére. E funkció szükséges többek között a betűk tanulásához, azok megkülönböztetéséhez. Példák a játékokból: rejtőzködő, formakereső, hiányos vonalábrák kiegészítése, pontozott ábra felismerése. A játékok másik része már a vizuális észlelésen alapuló gondolkodási műveletek területeit mozgósítja. Idetartozik a formák megkülönböztetésének képessége, az elemző látásmód, analízis-szintézis. E műveletekhez már szükséges az irányított szemmozgás, egyes feladatoknál a téri tájékozódás, valamint az idegrendszer elemző-szervező működése. A feladatok a fokozatosság módszerével járulnak hozzá, hogy megtanítsák a gyermeket e funkciókra. E funkciók a betűk összeolvasásához, az íráshoz nélkülözhetetlenek. A soralkotás, osztályozás, csoportosítás egy vagy több szempont szerint történik. E feladatok megoldásához a gyermeknek tudatosítania kell magában a szabályt, s azt kell alkalmaznia a feladat végrehajtása során. Tehát e játékos feladatoknál már a magasabb gondolkodási funkciók mozgósítására van szükség. A szövegértést és a matematikai gondolkodást alapozzák meg többek között e funkciók.Példák a játékokból: képrészlet keresése, képrendezés, mátrix, vizuális ritmus alkotása, folyamatalkotás, eseménysor rendezése, csoportosítás és osztályozás egy vagy több szempont szerint. A készlet a vizuális észlelés valamennyi területének fejlesztésére alkalmas, a 13 főfeladaton belül sokféle játékvariációra, nehezedő feladathelyzetre ad lehetőséget. A vizuális érzékelést, észlelést fejlesztő Okos(koc)ka Fejlesztő Kockajáték tartalma:

-120 db kocka fadobozban
-nagy és kisméretű kártyacsomagok
-kiegészítő fóliák mappában
-útmutató

Gyártó Okoskocka
Mely kategória? Fejlesztő eszközök
Mely korosztály? 5 - 7 éves
Nem Mindegyik
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

A kreatív és fejlesztő játék webáruházunkban „Vizuális észlelés – Okoskocka” elnevezéssel listázott készségfejlesztő eszköz adatlapjára leggyakrabban a következő kifejezésekkel találnak rá vásárlóink: képességfejlesztő eszköz, óvodai fejlesztő eszköz, óvodai fejlesztő eszközök. Hasonló témájú kifejezések, melyek még segíthetnek az elképzeléseknek leginkább megfelelő készségfejlesztő eszköz megtalálásában, pl. a következőek lehetnek: fejlesztő eszközök, fejlesztő eszköz. Az alább felsorolt termékcímkékre kattintva még több, hasonló készségfejlesztő eszközök listáját tekintheti meg. Ajánlanánk a szülőknek továbbá az alsós gyerekek kedvenc játékait összegyűjtő ajándékötleteinket, melyek a „top ajándékötletek kilencéves iskolásoknak” kategória oldalon találhatóak.
MailChimp hírlevél modul

Játékliget hírlevél

Különleges ajánlatok, hírek, érdekességek!
Most ajándékkal jutalmazzuk feliratkozásod!

Milyen korú gyermeked van?

Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod 
Adatvédelmi azonosítónk:
NAIH-94873/2016
bármikor leiratkozhatsz 

Szállítás & fizetés

Ekkorra érkezhet hozzád: Minden terméknél pontosan feltüntetve

általában 2 munkanap - Házhoz szállítva; GLSPontra,postán maradón; személyes átvétellel 

Fizetés történhet:
átutalással, utánvéttel, bankkártyás fizetéssel
Szállítási költségek:
970 Ft (+150 Ft utánvét esetén)
20.000 Ft felett INGYENES szállítás

(Kivétel: bútor, tornatermi berendezés, nagyméretű fejlesztő,játszótéri eszközök
Ezek esetében a várható költségről emailben, előre tájékoztatunk)
Részletek itt >>