Átlagos értékelés:
5 (1 vélemény)
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
K.Anita
K.Anita
2021.06.25
A legelső, ami feltűnik ezekkel a feladatlapokkal kapcsolatban, hogy gyönyörűek! Olyan szépek és kifejezőek az állatokról készült rajzok, akár egy drága képeskönyvben.
De a tetszetőssége mellett a tanulásra is nagy hangsúlyt fektet. A Magyarországon élő háziállatok, erdei állatok, hobbi állatok és madarak témakörben.
Mindhárom gyerekem (9, 4 és 2 évesek) nagy kedvencei a kutyák. A kutya fajták felismerése mellett az életükről, szokásaikról és az emberekhez való viszonyukról is tanulhatnak.
Következők a háziállatok. Melyeknek nemcsak a neveit, hanem a hasznosságukat is gyakorolni lehet (pl. a tyúk tojást tojik, a tehén tejet ad, a kutya őrzi a házat); sőt röviden a lovak élettörténetét is bemutatja.
Érdekes feladat itt is van, amit a gyerekeim még nagyon szeretnek, amikor is háziállat családokat kell összepárosítani. Az anya kicsinyével van együtt és meg kell találniuk hozzá az apát.
A hobbiállatok, hörcsögök, szobai madarak nevei mellett a táplálékukat és a helyes tartásukat is megismerhetik a gyerekek. Kiemelve a helytelen viselkedést is!
Az erdei állatok témakörnél szintén az állatok neveit gyakorolhatják. Sőt a mókus és a sündisznó téli szokásairól is szó esik.
Legutoljára az állandó és a költöző madarak kis csoportja is szerepel, megemlítve az ő szokásaikat is.
Előnye, hogy valójában több korosztály is használhatja. Mert a 4 éves fiam és a 2 éves lányom az állatok neveit és táplálékukat tanulják meg a képek alapján; a nagyobb fiam már a szokásaikat, tartásaikat gyakorolhatja nehezebb, szövegértelmező, mondatpótló feladatok formájában.
Vélemény írása a termékről
Értékelés: