A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Karácsonyi ajándékötletek csecsemőknek és totyogóknak

Karácsonyi ajándékötletek csecsemőknek és totyogóknak Bízunk benne, hogy alábbi összeállításunk a segítségedre lesz, akár szülőként keresel játékot gyermeked számára, akár családtag, rokon részére választanál ajándékot az ünnepre. Az első részben a csecsemő- és óvodáskorú gyermekek számára adunk ötleteket. A következő cikkben az óvodások és kisiskolások részére szóló ajándékötleteket vesszük sorra.

Csecsemőkor

Ebben az életszakaszban a legjobb játékok még mi magunk vagyunk. A figyelmünket és a beszédünket használva tudunk a legjobbakat játszani gyermekünkkel. Alkalmazkodva a napirendjéhez, amikor éppen nem éhes vagy álmos, hanem jól láthatóan és hallhatóan is élénk, játékos kedvében van.
llyenkor nézzünk a szemébe, „beszélgessünk”, mondjuk el éppen mit csinálunk, mondókázzunk, énekeljünk.
Születéstől 15 hónapos korig találsz játékötleteket a 

Montessori fejlesztő gyakorlat kisbabáknak című könyvben.

Ahogy a csecsemő fejlődik, egyre több időt tölt hason fekve, a fejét megemelve, majd négykézláb és ülve is, így a játékok is változatosabbak lesznek. Fél éves kor körül már játszható a formabedobó, a tapintást, érzékelést fejlesztő kézbe vehető játékok és könyvecskék, de az ülni tudó apróságoknak az esti fürdésidő alatt is sok játéklehetőség kínálkozik.

Tipp: A földön fekvő és kúszó, esést kelést gyakorló apróságok számára is ideális a habszivacs szőnyeg puzzle. A városi mintával ellátott változat még óvodáskorban is sok játéklehetőséget nyújt majd.

További bébijátékainkat 1 éves korig itt találod.Totyogók játékai A már járó, szaladgáló apróságok mellett soha nem lehet unatkozni, állandóan résen kell lennünk, hiszen ez az életszakasz az állandó próbálkozásokról, a környezet felfedezéséről szól.

A kis örökmozgók számára jó választás lehet karácsonyra egy játszósátor alagúttal, ugráló boci vagy egy járássegítő, amin motorikus fejlesztő játékok is találhatóak.
A nagymozgásokat fejlesztő játékainkat 1-3 évesek részére itt találod. 

A nagymozgások mellett a finommotorikus készségek is látványosan fejlődnek ebben az időszakban.

Az építőkockák és a Lego legkisebbeknek szóló Duplo sorozata mellett ebben az életkorban már beszerezhetjük az első, először még csak néhány darabból álló, strapabíró anyagból készült kirakóst is. A kisebb és a nagyobb golyóvezetőkkel is szívesen játszanak ebben az életkorban, de a matatófal és a kalapálós játék is hosszú időre leköti a kicsiket.

Finommotorika képességfejlesztő játékainkat 1-3 éveseknek itt találod.

Az alkotás öröme

A gyerekek szívesen alkotnak, de ahhoz, hogy valóban örömüket leljék a kreatív foglalkozásokban, fontos, hogy az életkoruknak megfelelő és jó minőségű termékeket használjanak.

Az apró kezekbe illő, 2in1 filctollak végén nyomda is található, az illatos filctollakkal pedig akár eper vagy málnaillatú alkotások is készülhetnek. A legkisebbek számára, akik még nem tudják kezelni az ecsetet az ujjfesték lesz jó választás. Ha pedig valami igazán karácsonyi hangulatú ajándékot szeretnénk, válasszuk ezt a nyomdát, amit akár már a készülődés során is használhatunk, például ajándékkísérők készítéséhez.

A legkedveltebb ajándékötleteket egy helyre gyűjtöttük. Életkor szerint csoportosítva itt találod.


Képek forrása:
1. Background photo created by prostooleh - www.freepik.com
2. Background photo created by freepic.diller - www.freepik.com
3. Christmas photo created by prostooleh - www.freepik.com
4. https://www.freepik.com/free-photo/cute-little-girl-sitting-christmas-decorations_6424919.htm#page=1&query=christmas%20baby&position=37
5. Christmas photo created by prostooleh - www.freepik.com