Termék státusza
Ár
79 Ft - 213 801 Ft
Kategóriák
Ajánlott korosztály
Nem
Téma szerint
Mesehős
Hányan játszhatják?
Fejlesztési terület

Gyerek játék 3-4 éves kislányoknak

Az óvodás kor elérésének idejére a gyerekek önállóan esznek és öltöznek, beszédükben megjelennek az összetett mondatok. A látványos fejlődéshez igazodva a játéklehetőségek tárháza is bővül. Szívesen utánozzák a felnőtteket, így ideális játék 3-4 éves kislányoknak minden, a napi tevékenységekhez köthető szerepjáték. A játékkonyhához, bevásárláshoz és babázáshoz kapcsolódó játékok mellett mozgásfejlesztő, dalos táncos játékokkal és kreatív foglalkozásokkal is szívesen töltik idejüket. Rendszerint ebben a korban kerül sor az első komolyabb társasjáték, bonyolultabb puzzle, több és apróbb elemből álló építőjáték beszerzésére, és a könyvespolcra is felkerülhetnek az első, hosszabb meséket tartalmazó mesekönyvek is.

Tovább

A fejlődés mérföldkövei 3-4 éves korban

Kommunikáció

 • Az óvodás korú lányok beszédében már közel 1000 szót is használ, de ennél jóval többet megért.
 • 10-15 perces történeteket képes végighallgatni.
 • Elérkezik a Miért? korszak, a szüntelen kérdések korszaka.
 • A kiejtési hibák még természetes velejárói ennek az időszaknak.

Gyerek játékok 3-4 éves kislányoknak:

A kommunikáció és szókincs fejlesztéséhez javasolt a mesekönyvek rendszeres forgatása. Olvassunk minden nap, nézegessünk mesekönyveket, beszélgessünk a képekről. A beszédfejlesztéshez ajánljuk még a bábozást is társasjátékokat.

Érzelmek és szocializáció

 • Társas készségei az óvodába kerüléssel is sokat fejlődnek. Képes játékait megosztani és segítséget kérni, ha valamit nem tud megoldani.
 • Megjelenik a szerepjáték, amiben a felnőtteket utánozza, vagy kitalált történeteket játszik el.
 • A dackorszak, az új környezet, a szülőtől való elválás és az önállóságra törekvés miatt ez egy érzelmileg igen intenzív időszak.

Játékok óvodás korú lányoknak:

Az érzelmek és konfliktusok kezelésében segít az érzelmi intelligencia fejlesztése. Segítségével megtanulja felismerni és feldolgozni a saját érzéseit, fejlődik az empátia. A szerepjátékhoz érdemes több kiegészítőt beszerezni: babázáshoz, a játék konyhához és a játékbolthoz vagy a délutáni teázáshoz is találtok kínálatunkban többféle játékot.

 Örökmozgóknak

 • 3-4 éves korban a kialakult, biztos nagymozgások időszaka kezdődik. Futás, lépcsőzés, páros lábbal ugrás, egy lábon állás és tricikli pedállal hajtása – már egy sor új dologra képes és ezt előszeretettel gyakorolja is.

Játékok ovis örökmozgóknak:

Labda, célbadobás, babzsák, egyensúlyérzéket fejlesztő játékok, kismotor és roller – érdemes több mozgásfejlesztő játékot kipróbálni, hogy megtaláljuk, melyik lesz a kedvenc.

Készségfejlesztő játékok, kreatív játék 3-4 éves kislányoknak

 • Ebben az életkorban kialakul a jobb vagy bal kéz dominanciája.
 • Már nemcsak firkálgat, hanem irányítja a vonalvezetést, alakzatokat rajzol.
 • A kézügyesség, a finommotorika fejlesztése lényeges a későbbi biztos ceruzafogás, írástanulás szempontjából is.

A finommotorika fejlesztéséhez megfelelő játék az építőjáték, fűzős játék, gyurma, ujjfesték, ecset vagy zsírkréta (rajzolás, festés) is. Bármelyik jó választás ovis lányoknak. A kreatív eszközök legyenek kéznél, hagyjuk kísérletezni!

 

Webáruházunk termékei között sok mindent találunk, legyen szó akár ajándék 3 éves kislánynak vagy játék 4 éves kislánynak a keresés tárgya.

 Ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni. 

Tovább