Termék státusza
Ár
3 490 Ft - 46 990 Ft
Kategóriák
Ajánlott korosztály
Nem
Hányan játszhatják?
Fejlesztési terület

Babázás

A babázás fejleszti a gyerekek empatikus és szociális készségeit. A kicsinyek szerepjáték közben, utánzással jelenítik meg a felnőtt világot babázás közben. Kifejezik érzelmeiket, a tanult, látott tevékenységeket legtöbbször játékbabával, babaházakkal, játékkonyhával, és a háztartásban megjelenő tárgyak játék változatával valósítják meg. Ebben a kategóriában mindent megtaláltok, ami a babázáshoz kellhet!

Babaágyak, babakocsik, baba etetőszékek, babaházak, bababútorok, játékbabák, baba ruhák és egyéb kiegészítők minőségi kínálatát találod itt.

Nézz körül hatalmas választékunkban!

Tovább

A babázás nem csak a kislányoknál, de kisfiúknál is igen népszerű játék lehet, hiszen segít a fantázia, a kreativitás, a gondolkodás fejlődésében, emellett a fiúk esetében megtanulják az apai szerepeket is. A mai modern édesapák sokkal intenzívebben vesznek részt a gyermeknevelésben, mint régebben. Ők is pelenkáznak, fürdetnek, tolják a babakocsit. Nem véletlen tehát, hogy a kisfiúk ebben a szerepben is szeretnék apukájukat utánozni. A babázás jótékonyan hat a gyerekek szociális és empatikus képességeire, így elősegíti a későbbi sikeres érzelmi, tanulmányi és közösségi élethez szükséges korai alapok kialakulását. 

Egy jól kiválasztott játékbaba gyermekünk barátjává válik és megkönnyíti a mindennapok élményeinek feldolgozását. A gyermek alap adottságaitól és környezetétől is függ, hogy milyen milyen játékokat fog játszani. A babázás úgynevezett "gondoskodó típusú" szerepjáték, mely alapvetően a kislányokra jellemző, de nem ritka a gondoskodó adottságokkal rendelkező kisfiú sem. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy az autós játékokat vagy az állatos játékokat kedvelő fiúk vagy lányok nem rendelkeznének gondoskodó adottságokkal, csak ők a konstruktív játékokat részesítik inkább előnyben.

2-3 éves kor körül a "babázós" gyermekek már nagy szeretettel ölelik, ringatják, altatják a puha rongybabát vagy plüss mackót, ami gyakran válik alvótárssá is. Később saját maguk fejlesztik finommotorikus készségeiket, amikor elkezdik a babát öltöztetni, vetkőztetni, megfésülik a haját, megetetik, megfürdetik. Babázás közben fejlődik a fantáziájuk és a szókincsük is, hiszen beszélnek a babához, mesét mondanak neki, csillapítják a lázát ha beteg úgy, ahogy anyukájuktól látják. Feldolgozzák az őket körülvevő világot a játékon keresztül. A játékbabának főznek a játékkonyhában, elmesélik neki, hogy mi történt aznap az óvodában, a babázáson keresztül élik át újra és dolgozzák fel érzelmeiket.

A babázással a gyermekek megteremtik a saját társas kis világukat, melynek nagyon fontos szerepe van egy-egy stresszes, feszült időszakban. A játék számunkra is jelzés értékű lehet, amikor megfigyeljük, hogyan babázik a gyermekünk. Betekintést nyerhetünk általa a kicsi lelkivilágába és meghallhatjuk azokat a érzelmi mondanivalókat, amiket nem tud megfogalmazni. Játékliget játék webshopunkban rengeteg fejlesztőjáték, fejlesztő eszköz áll a szülők és intézmények rendelkezésére a különböző területek, képességek és részképességek játékos fejlesztésére.

Fedezd fel minőségi kínálatunkat és merülj el játékkategóriáinkban! 

Karácsonyi ajándékötletek


Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:    • Az alábbi népszerű játékok karácsonyi ajándékba játékkategóriák segítségével webáruházunk legkedveltebb, legtöbb vásárlónk által választott TOP játékait, ajándékait, legnépszerűbb játékait válogattuk össze, korcsoportok szerint válogatva.Tovább