A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gyermekdalok színes kottával – Kottagyűjtemény Ulwila módszerhez

Ár:
1.960 Ft
Cikkszám: 4071
Gyártó: Magyar termék
Szerezhető hűségpontok: 0

Ulwilla módszerhez színes kottafejek, egyszerűtől az összetettebb dllamokig. 
47 dalt tartalmaz. A hangszerek megvásárolhatók webáruházunkban. Intézményeknek is ajánljuk, a zenei nevelés eszközeként.

 

Szállítás & fizetés

Gyors szállítás: akár 1 nap alatt nálad lehet

INGYENES SZÁLLÍTÁS: 25.000 Ft felett

Fizethetsz: átutalással, bankkártyával, utánvéttel

Részletek itt >>

A termék jelenleg nem kapható!
Kifutás dátuma:
2020-08-03

Játék bemutatása

Az Ulwilla módszer:
Kezdetben az értelmileg sérült gyermekekkel való muzsikálás a puszta énekhangra, vagy óvodákban használatos ütõs hangszerekre korlátozódott. Ha hagyományos hangszerekre próbálták a középsúlyos fokban értelmileg akadályozott gyermekeket tanítani, a hosszadalmas, gyötrelmes oktatás általában kevés sikerélményt hozott.
Az elsõ elterjedt zenepedagógiai és zeneterápiás módszer, amelyet értelmi fogyatékos gyermekek fejlesztésére is alkalmaztak, Carl Orff nevéhez fûzõdik. Munkájához kizárólag ütõs hangszereket használt /fõként ritmus hangszereket/. Nagy hangsúlyt fektetett a zenei önkifejezésre és örömmel tapasztalta, hogy az aktív zenélés által gyakran csökkent a gyermekek mozgásos ügyetlensége, javult a beszédképességük, beszédmegértésük és csökkent a magatartási problémák száma is.
Tudományosan bebizonyított tény, hogy a zenének óriási fejlesztõ hatása van. E hatás az értelmileg sérült embereknél még hatványozottabban jelentkezik. a zene által érzelmi, akarati életük, intellektuális, megismerõtevékenységük fejlõdik. Valamennyi tevékenységben, így az iskolai élet egészében - késõbb a felnõtt életükben is -, eredményesebbek lesznek. A legfontosabb pedig az, hogy az énekléssel, hangszerjátékkal átélhetik a zenélés örömét!
Heinrich Ullrich német gyógypedagógus szembeszállt azzal az elterjedt véleménnyel, miszerint "az értelmi fogyatékosok nem képesek dallamhangszeren játszani".
Kidolgozott egy olyan módszert, amely nem igényel komplex gondolkodásmódot, sõt még a színek nevének ismeretét sem, csak a színek azonosításának képességét.
Speciális színes kottarendszerével és az ehhez tartozó hangszercsaláddal bebizonyította, hogy a fenti elhamarkodott vélemény csak azért terjedt el, mert a hagyományos kottarendszer megtanulása valóban nagyon bonyolult feladat az értelmileg sérültek számára. (Érdemes itt megjegyezni, hogy az úgynevezett "ép" társadalomnak is csak elenyészõen kis százaléka tanulja meg a kottából való hangszeres játékot).
A módszer alkalmazása során kiderült, hogy nem csupán az értelmi fogyatékos gyermekek zenei oktatására, terápiájára alkalmas, hanem egyszerûsége miatt mindenkinek, aki a hagyományos kottát nem tudja, vagy nem akarja megtanulni. Így alkalmazható pl. óvodások, zenélni vágyó családok, iskolások, autisták és halmozottan sérültek számára is, de még idõsek otthonában is.
Ezt a módszert Vetõ Anna gyógypedagógus - az egyesület megalapítója és jelenleg is tagja - 1991-ben adaptálta magyar viszonyokra és ezzel megkezdõdött az értelmileg sérült gyermekek zeneoktat

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 20.
Szuper zenei fejlesztő. 4 éves kisfiam nagyon szereti.

Az ünnepek előtt ajánlanánk a szülőknek vagy az ötletes és praktikus karácsonyi ajándékokat kereső vásárlóknak a kisiskolások legnépszerűbb játékait összegyűjtő karácsonyi ajándék ötleteinket, melyek a „Karácsonyi ajándékötletek hatéves iskolásoknak” című oldalon tekinthetőek meg. Ebben a termékkategóriában egyebek mellett azok a és gyerekkönyvek kerültek bemutatásra, amiket tavaly, karácsony előtt a legtöbbször vásároltak ajándékozás céljából.

Fejlesztő játék webshopunkban „Gyermekdalok színes kottával – Kottagyűjtemény Ulwila módszerhez” névvel listázott kotta adatlapjára leggyakrabban ezekkel a keresőkifejezésekkel lelnek rá látogatóink: gyerek könyv, gyermek könyv. Hasonló típusú szavak, amelyek szintén segítségre lehetnek az elképzeléseknek leginkább megfelelő gyerekkönyvek kiválasztásában, például a következők lehetnek: gyeremekkönyvek, gyerekkönyvek, gyerek könyvek. A fenti kotta egyebek mellett az „Életkor szerint > Játékok 5-6-7 éveseknek > Játék 5-6-7 éves lányoknak” elnevezésű termékkategóriában,továbbá az „Intézményeknek > Érzékelés fejlesztése” elnevezésű kategóriában érhető el. Az alább felsorolt termékcímkékre kattintva számos további, hasonló kotta között lehet böngészni. A gyerekkönyv kulcsszóra kattintva példának okáért körülbelül 195 különböző gyerekkönyv között böngészhetnek az unokájuk vagy gyermekük számára minőségi könyveket kereső szülők, nagyszülők illetve gyerekkönyv ajándékozását tervező vásárlók.

Termék címkék: gyerekkönyv, kotta