Hurrá hétfő - Szörnyecskés feladatlapok

Megérkezett Szörnyecske! Azt hallotta itt nagyon kedves gyerekek élnek, akik nem restek és minden nap etetgetik őt, míg hatalmas nem lesz és visszamehet Meseországba! 

A család új kedvence! Minden nap etetni kell! DE Ő nem ám akármit eszik!!! Minden nap más- más eleséget kíván a pocakja!!!

FELADATLAPOK

Egy - két gondolatébresztő, DE ne feledd a határ a te fantáziád vége! Mi csak készítettünk egy - két kiindulópontot. A lapok tetején vannak leírva a feladatok. Öveket becsatolni, feladatlapokra fel!

A gyerekek nagyon vevők az ilyen jellegű bevezetésekre, a játékosságot ezzel megalapozzuk, ugyanakkor a feladat minden napra ki van adva - milyen boldog lesz , amikor neki jut eszébe, hogy Szörnyike ma még nem evett és főleg mikor már eljut arra a szintre, hogy ő tudja megfogalmazni, hogy mit enne adott nap. A játék alapja a szortírozás, válogatás adott szempont szerint.

A játék nagyszerűsége abban rejlik, hogy a végtelenségig lehet játszani, variálni és a különböző képességszinteken játszani.

 

Ide kattintva tudod letölteni a feladatlapokat.

 

Ha még csak 3 éves a gyereked ő színek és alapformák szerint etetgeti a saját kis kedvencét: A Szörnyike ma csak sárga eleséget kíván, vagy a Szörnyike ma csak labda alakú  ételeket kívánja.

 

Viszont a 4-5 évesek már etetgethetik a Szörnyikét négyzet alakú  vagy kör alakú étkekkel, ahol a formafelismerésen kívül a szókincsét is bővítjük, méghozzá matematikai fogalmakkal. Összekapcsolhatunk két tulajdonságot pl.: csak a sárga egyenes vonalú finomságokat habzsolja be - és ezzel már az osztott figyelmüket is fejlesztjük.

Az idősebb gyerekek feladatai lehetnek még bonyolultabbak, melyek már a logikus gondolkodást, a többszempontú összehasonlítást, a csoportosítás magasabb fokát fejlesztését célozzák meg. pl.: A Szörnyike ma semmire nem vágyik ami kerek, vagy sárga, vagy három oldala van.

Azok a  gyermekek, akik ezen az fejlődési úton végighaladtak lassan eljutnak a legmagasabb szintre, amikor már maguk is képesek kitalálni Szörnyike aznapi menüjét. Nálunk már megpróbálkozhatunk, az adott sorrend felismerésével és folytatásával is. Esetleg más-más formák kitalálását, megalkotását.

 

Mit is fejlesztenek ezek a játékok?

Az értelmi képesség egyik részterülete az összehasonlítás, az azonosság- különbözőség felfedezése. A válogatást igénylő játékok elsősorban ennek a területnek a fejlesztését célozzák meg. Az összehasonlítás képességének azonban alapja a pontos észlelés, érzékelés - fontos a figyelem, a koncentráló képesség fejlettsége - és olyan szociális képességek, mint a szabálytudat, monotónia tűrés. A válogatás szempontjai a gyermek fejlettségének megfelelő kell hogy legyen. További fejlettségi fok, ha a kiválogatott elemeket osztályokba soroljuk vagy kiemelünk más lényeges elemeket - esetleg ugyanazon halmazokat más-más szempont szerint válogatjuk,más-más osztályokba soroljuk - ezt már a fejlesztő pedagógia rendezési képességnek nevezi - de ez is szorosan ide tartozik. Az összehasonlítás PONTOSSÁGA fontos - nincs olyan, hogy majdnem eltaláltam. Itt csak igen-nem válasz a jó. Ez egy fontos részterület az alap kultúrtechnikák elsajátításához - írás - olvasás pl. a vagy á, e vagy é stb... számlálásnál 6 vagy 9, hogy szorzás vagy két pont, hogy osztás ,egy vonal, hogy mínusz vagy két vonal, hogy egyenlő ... stb. .

 

Ez az értelmi képesség valamennyi részterületének a fejlesztését már felöleli, az a feladat, amikor már a sorrendet kell felismernie, illetve már új formákat kell megalkotnia a kisgyermeknek. A nyelvi képesség, a szókincsbővítés a játék automatikus velejárója. Ugyanakkor némi kis pluszt ad a szociális képességek fejlődéséhez is - feltéve, ha tényleg rendszeresen, napi szinten etetjük a kedvencünket -  elősegíti a rendszeresség kialakulását, a másokról való gondoskodás felelősségét is.
 

A számítógépes játékok világában miért van szükség az ilyen manuális, rakosgatós játékokra?  - MERT A KISGYERMEK EZT A TEVÉKENYKÖZPONTÚ NYELVET TUDJA HATÉKONYAN BEÉPÍTENI AZ IDEGRENDSZERÉBE. Ez a tudás lesz az alapja az elvont fogalmi gondolkodás fejlődésének. Jó közös játékot, kicsinek és nagynak!!

Most készült el egy cikk hozzá: Szortírozó játék - móka és tanulás

Ha csipeszeket adsz gyermeked kezébe, hogy azzal válogasson, még a finommotorika fejlesztésre is kiváló pluszban.

 

Webáruházunkban további szuper szortírozós játékokat találsz!

Webshopunkban széles választékban találsz minden korosztály számára megfelelő szortírozó játékot. Egy - két ízelítőt szeretnénk most nektek megmutatni.

A Játékliget összes szortírozó játékát itt találod meg.

Csipesz Jumbo méretben 1db – Készségfejlesztő játék

Készségfejlesztő játék a finommotorika fejlesztésére. A Csipeszek játékkal sokféle szortírozó, megfigyelő játékot játszhatunk a gyerekekkel. Például kérjük meg őket, hogy a színes állatok, vagy különböző formák közül válogassák ki a csipeszek segítségével a piros színűeket, vagy a házi állatokat.  Rendkívüli módon fejleszti a gyerekek kézügyességét, finommotorikáját. Intézményeknek ajánljuk elsősorban, de otthonra is kiváló.

 

 

Szortírozó Gyűrűk - Készségfejlesztő játék

Szortírozó Gyűrűk oktatójáték óvodásoknak, kiváló minőségben. A játék segít a csoportosítás, színfelismerés és szabályfelismerés gyakorlásában és különböző halmozok létrehozásában. 
Szortírozó gyűrű készlethez ajánljuk a járműves, vagy a házi állatos szortírozó készletet, ezáltal a játék lehetőségek kibővülnek. 
A készlet csak a gyűrűket tartalmazza. 

Első szortírozó készletem - Edx Education

Az első szortírozó készletem, ahogy a neve is elárulja a kisebb gyermekeknek tervezték akik rendkívül nagy erőkkel rakosgatnak, pakolnak tárgyakat. Az első szortírozó készletem ideális arra, hogy segítse a fiatalabb gyermekeket a matematika alapvető fogalmainak megértésében, válogatás, számolás, rendezés, minták és sorozatok létrehozása révén. Segít a csoportosítás, színfelismerés és szabályfelismerés gyakorlásában. 
Az szortírozó készletem 130 darabot tartalmaz.