Hurrá hétfő - Érzékszervi feladatlap + fagyis, színárnyalatos feladatlap

Ma is szuper jó kis játékokat hoztunk neked. Ha már otthonról nyomjuk home office-ban mindannyian, itt van két játékötlet, amiket többféleképpen is tudtok játszani. Hogyan is? Mutatjuk.

FELADATLAPOK

Egy - két gondolatébresztő, DE ne feledd a határ a te fantáziád vége! Mi csak készítettünk egy - két kiindulópontot. Öveket becsatolni, feladatlapokra fel!

 

Ide kattintva tudod letölteni a feladatlapokat.

Hogyan lehet játszani ezekkel a feladatlapokkal?

Fagyis feladatlapok:

A fagyit minden gyerek szereti! - motivált a játékra : MEGNYITOTT A FAGYIZÓ! Legyen a gyerek is a fagyi mester, de a szülő is legyen fagyi mester, mert így példát tud mutatni egy-egy újabb variációra, melyre a gyerek nem is gondolt. DE lesz olyan is a játék során, amire a felnőtt nem gondol, és a gyereknek jut eszébe.

Kicsiknek játékötletek:

- színek válogatása – fagyi tornyok építése –pl. nézzünk szét hányféle fagyit tudunk árulunk? válogassuk szét, hadd lássák a vevők!

- számlálás gyakorlása – több- kevesebb ugyanannyi fogalmával ismerkedés pl. melyik fagyiból van legtöbb raktáron? számláljuk meg!

Nagyoknak játékötletek:

- színárnyalatok sorba rakása pl. a cukrászda kirakatába tegyük szépen sorba a lila, szilva fagyinkat, kezdjük a legvilágosabbtól!

- különböző variációk a fagyi gombócokból pl. egy fagyit kérek három gombócosat, de két gombóc legyen egyforma? vagy: két fagyit kérek, mindegyik három gombócos legyen, De mindegyik gombóc más legyen , vagy két fagyit kérek az egyik három gombócos legyen színárnyalatos, a másik teljesen más két gombócos a variáció végeláthatatlan

Mit is fejlesztenek ezek a fenti fagyis játékok?

Fejlesztés kisebb korban:

- színek tudatosítása, árnyalatok megismerése

- számfogalom gyakorlása

- figyelem

Fejlesztés a nagyobbaknál:

- válogatás sorba rendezés

- kombinatorika

- akaratlagos figyelem

 

Játék az érzékszervekkel!

Izgalmas játék saját testünk megtapasztalása – felfedezzük mi mindenre vagyunk képesek és hogy hol vannak a határaink

A feladatlapos játék előtt nézzünk tükörbe és játsszunk ott egy kicsit- PL. hol a szemünk?, mit csinál a szemünk? hol a fülünk? mit csinál a fülünk? stb…

Kicsiknek feladatlap játékötletek:

- nevezzék meg melyik érzékszervet látják a képen és mutassák meg saját magukon! mindezt csukott szemmel is – megkereshetik csukott szemmel a szülőn is, vagy tesók egymáson ezután a képen látott dolgokat rakosgassák a megfelelő helyre

Nagyobbak játékötlet:

- a feladatlapon talált dolgokat tegyék a megfelelő helyre – fogalmazzák meg miért oda tették

- rajzoljanak még más dolgokat, tegyék azt is a megfelelő helyre

- egymásnak adjanak feladatot

- csukott szemmel egymás testrészeit találják meg  

Mit is fejlesztenek ezek az érzékszervi játékok?

Ezekkel a játékokkal is nagyon fontos területeket tudsz otthon fejleszteni.

Fejlesztés a kisebb korban:

- testtudatuk erősödik

- segíti a téri tájékozódás megalapozását

Fejlesztés:

- bővül szókincsük a testrészekkel kapcsolatban

- ok-okozati összefüggéseket felfedeznek

- erősödik az egymáshoz való viszonyuk a játék résztvevőinek

 

A számítógépes játékok világában miért van szükség az ilyen manuális, rakosgatós játékokra?  - MERT A KISGYERMEK EZT A TEVÉKENYSÉGKÖZPONTÚ NYELVET TUDJA HATÉKONYAN BEÉPÍTENI AZ IDEGRENDSZERÉBE. Ez a tudás lesz az alapja az elvont fogalmi gondolkodás fejlődésének. Jó közös játékot, kicsinek és nagynak!!

 

Most készült el egy cikk hozzá: Szortírozó játék - móka és tanulás

 

Ha csipeszeket adsz gyermeked kezébe, hogy azzal válogasson, még a finommotorika fejlesztésre is kiváló pluszban.

Webáruházunkban további szuper szortírozós játékokat találsz!

Webshopunkban széles választékban találsz minden korosztály számára megfelelő szortírozó játékot. Egy - két ízelítőt szeretnénk most nektek megmutatni.

A Játékliget összes szortírozó játékát itt találod meg.

Csipesz Jumbo méretben 1db – Készségfejlesztő játék

Készségfejlesztő játék a finommotorika fejlesztésére. A Csipeszek játékkal sokféle szortírozó, megfigyelő játékot játszhatunk a gyerekekkel. Például kérjük meg őket, hogy a színes állatok, vagy különböző formák közül válogassák ki a csipeszek segítségével a piros színűeket, vagy a házi állatokat.  Rendkívüli módon fejleszti a gyerekek kézügyességét, finommotorikáját. Intézményeknek ajánljuk elsősorban, de otthonra is kiváló.

 

 

Szortírozó Gyűrűk - Készségfejlesztő játék

Szortírozó Gyűrűk oktatójáték óvodásoknak, kiváló minőségben. A játék segít a csoportosítás, színfelismerés és szabályfelismerés gyakorlásában és különböző halmozok létrehozásában. 
Szortírozó gyűrű készlethez ajánljuk a járműves, vagy a házi állatos szortírozó készletet, ezáltal a játék lehetőségek kibővülnek. 
A készlet csak a gyűrűket tartalmazza. 

Első szortírozó készletem - Edx Education

Az első szortírozó készletem, ahogy a neve is elárulja a kisebb gyermekeknek tervezték akik rendkívül nagy erőkkel rakosgatnak, pakolnak tárgyakat. Az első szortírozó készletem ideális arra, hogy segítse a fiatalabb gyermekeket a matematika alapvető fogalmainak megértésében, válogatás, számolás, rendezés, minták és sorozatok létrehozása révén. Segít a csoportosítás, színfelismerés és szabályfelismerés gyakorlásában. 
Az szortírozó készletem 130 darabot tartalmaz.