A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
0

Radosza-gyűrű – Tesztgyűrű

Radosza-gyűrű – Tesztgyűrű Katt rá a felnagyításhoz
További képek
Ár:
4.490 Ft
Szerezhető hűségpontok: 45
Cikkszám: 1050
Radosza-gyűrű tesztgyűrű. Az iskolaérettséget is mérő tesztgyűrű segítség lehet abban is, hogy az iskolába lépő gyermeknek kell-e esetleg valamely részképességét különösen fejleszteni.
Forgalomban lévő Radosza gyűrűk:
-Tesztgyűrű
-Óvodás gyűrű
-Számoló gyűrű
-Kisbetűs író gyűrű
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Egyéb
Szállítási díj: 890 Ft
Ekkorra érkezhet hozzád: 2017. június 30.
Játék bemutatása

Radosza-gyűrű Tesztgyűrű segítségével a gyermekek részképességeit lehet felmérni. A gyűrű használatával kidolgozott feladatokat érdemes kéthetente elvégezni, így mérhetjük a gyermek fejlődését. A feladatok elvégeztetésénél ügyeljünk arra, hogy a nagycsoportos gyermeknek 15-20 percet képes figyelni.

A Radosza-Tesztgyűrű öt-hétéves gyermekek számára készített térbeli képességfejlesztő taneszköz és logikai játék.

Eredményesen használható színek, síkidomok, mesefigurák, növények, állatok és más ismeretterjesztő ábrák megadott sorrendbe történő kirakására.
Fejleszti a

  • logikus gondolkodást,
  • térlátást,
  • memóriát,
  • kombinációs-és koncentrációs képességet,
  • kézügyességet, valamint a
  • finom-motorikus mozgáskészséget.

Használata nagyban elősegíti az irányok megtanulását, és hozzájárul a kicsik szabálytartásának kialakításához. Az eszköz azokat a készséget és képességet is fejleszti, amelyeket a videojátékok többsége nem. Otthon és óvodában is használhatjuk. Foglalkozásokon történő feladatmegoldásra és csoportverseny rendezésére is alkalmas.  Nagyobbacska óvodásoknak az ovigyűrűk, kisiskolásoknak az író- valamint a számológyűrűk ajánlott.  

A Radosza gyűrűk használata:
Az eszköz általában két gyűrűből, vagyis kör alakú sínből áll. Ezekben csúszó elemek mozognak, amelyekre színeket, ábrákat vagy más jeleket festettek. Esetünkben a két gyűrű közül az a vízszintes, amelyen egymás mellett helyezkednek el az ábrák (például alma, mellette cica, mellette, körte, és így tovább). A függőleges gyűrű pedig az, amelyen a figurák egymás alatt helyezkednek el. A vízszintes gyűrű kerületén lehet a csúszó elemeket balra vagy jobbra tologatni. Ezt egy másik, függőlegesen futó gyűrű keresztezi, amelyen lefelé vagy felfelé lehet tologatni a csúszó elemeket, de csak az egész sort együtt. A két gyűrű átmérője nem egyforma, ezért csak egyetlen pontban keresztezik egymást, és nem tudnak a csúszó elemekre festett jelek (cica, alma, körte, stb.) a köríveken való tologatás során oldalukra dőlni vagy fejre állni. A kereszteződésben a csúszó elemek irányt tudnak váltani fel, le, jobbra és balra irányba. A gyermeknek a vízszintes sorban kell kiraknia balról jobbra haladva a feladatot. 

Bevezető feladatok

Évszakok:
-Rakd ki a telet! (Vagyis telet ábrázoló havas fát tolja a gyermek a kereszteződésbe!). Rakd tőle jobbra a tavaszt! (A "telet" eggyel balra kell tolni, majd a tavaszi fát mellé csúsztatjuk! (Sorrend: tél, tavasz). 
-
Rakd ki a nyarat, tőle balra tedd a tavaszt! (Sorrend: tavasz, nyár.) 
-
Rakd ki a nyarat, tőle jobbra az őszt! 
-
Melyik évszakban lehet fürdeni a tóban? Rakd ki! Melyik évszakban hullanak a falevelek? Rakd ki! 
-
Rakd ki sorba az évszakokat, kezd azzal, amelyik évszak most van! Nevezd meg őket! 
Szerialitás - sorrendiség:
Rakd előre a ház első elemét, amelynek még se ablaka, se teteje. Építsd fel a házat! Hány elemből áll? Hányadik rajz az, amelyiken még nincs kémény, de a következőn már van? Hányadik elemen van kész a ház? Most rakd előre a kész házat! Bontsd le a házat! (Vagyis rakd ki fordított sorrendben!) 
Számok 1-től 6-ig:
Keresd meg melyik kéz kinyitott ujja mutat 1-et! Rakd mellé azt a labdát, amelyiken 1 pötty van! Folytasd a párosítást! (Két ujjat mutató kéz, kétpöttyös labda, három ujjat mutató kéz, hárompöttyös labda, stb.) 
-
Rakd ki a gyűrű kereszteződésébe azt a kezet, amelyik kettőt mutat! Rakd mellé azt a labdát, amelyiken 3-mal több pötty van. (2+3=5). Rakd előre, amelyiken 6 pötty van.Rakd mellé, amelyiken 3-mal kevesebb pötty van. (6-3=3). 
-
Rakd ki, amelyik labdán a legtöbb pötty van, mennyi az? Tőle jobbra rakd, amelyiken a legkevesebb pötty van! Melyik az? 
-
Rakd előre azt a kezet, amelyik a legkevesebbet mutatja! Tőle jobbra rakd sorba 6-ig! 
-
Rakd ki azt a labdát, amelyiken a legtöbb pötty van! Tőle balra mindig eggyel kevesebb pötty legyen, egészen 1-ig! Hány darab elemből áll a labdasor? 
Irányok:
-
Rakd ki a kereszteződésbe, azt a nyilat, amelyik lefelé mutat.Rakd mellé, amelyik felfelé mutat. Rakd ki, amelyik balra, majd rakd mellé jobbra azt a nyilat, amelyik jobb oldalra mutat. 
-
Rakd előre azt a nyilat, amelyik jobbra mutat, tőle jobbra rakd a piros telt szívecskét! 
-
Rakd előre azt a nyilat, amelyik balra mutat, tőle balra rakd a zöld lóherét! 
-
Rakd előre azt a nyilat, amelyik felfelé mutat, és rakd fölé a kész házat! Rakd előre azt a nyilat, amelyik lefelé mutat, és rakd alá a téli fát! 
Logika: 
-
Rakd a kereszteződébe a piros teli háromszöget, majd tőle jobbra a piros lyukas háromszöget! 
-
Rakd előre a zöld teli négyzetet, majd tőle jobbra a zöld lyukas négyzetet! Rakd előre a piros teli kört, majd tőle jobbra a piros lyukas kört! Rakd előre a zöld teli kört, majd tőle balra a piros teli kört, majd a zöld teli háromszöget! 
-
Rakd előre a zöld lyukas négyzetet, tőle balra sorba minden lyukas zöldet! 
-
Rakd előre a piros teli négyzetet, majd tőle jobbra minden pirosat, ami telt színű, tehát nem lyukas! Egyéni logika szerint lehet tovább kombinálni! 
Rész-egész viszonya:
-
Találsz a gyűrűkön fél gyümölcsöket és fél állatkát! Hány ilyen növényt és állatot látsz? Rakd előre a zöld körte egyik felét, majd rakd mellé a másik felét, hogy egész körte legyen! A körte mellé jobbra rakd az alma egyik felét, majd rakd mellé a másik felét is, hogy egész alma legyen!A körtétől balra rakd a pillangó egyik felét, majd rakd mellé a másikat, hogy egész pillangó legyen! 

Gyártó Egyéb
Mely kategória? Fejlesztő eszközök
Mely korosztály? 5 - 7 éves
Nem Mindegyik
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

A fejlesztő játék webáruházunkban „Radosza-gyűrű – Tesztgyűrű” névvel megtalálható készségfejlesztő eszköz oldalára leggyakrabban ezekkel a kifejezésekkel lelnek rá vásárlóink: fejlesztő eszközök, fejlesztő eszköz, logikus gondolkodást fejlesztő játékok, logikus gondolkodást fejlesztő játék. Hasonló típusú szavak, amelyek még segíthetnek az elképzeléseknek leginkább megfelelő készségfejlesztő eszköz kiválasztásában, például a következőek lehetnek: képességfejlesztő eszköz, logikát fejlesztő játék, logikát fejlesztő játékok. A következő termékcímkékre kattintva további, hasonló készségfejlesztő eszközök listájában böngészhet. A kedves nagyszülők és szülők figyelmébe ajánlanánk még a felső tagozotosok kedvenc játékait bemutató ajándék ötleteinket, melyek a „népszerű ajándék ötletek 13 éves iskolásoknak” termékkategória oldalon tekinthetőek meg.
MailChimp hírlevél modul

Játékliget hírlevél

Különleges ajánlatok, hírek, érdekességek!
Most ajándékkal jutalmazzuk feliratkozásod!

Milyen korú gyermeked van?

Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod 
Adatvédelmi azonosítónk:
NAIH-94873/2016
bármikor leiratkozhatsz 

Szállítás & fizetés

Ekkorra érkezhet hozzád: Minden terméknél pontosan feltüntetve
általában 2 munkanap - Házhoz szállítva; GLSPontra,postán maradón; személyes átvétellel 

Fizetés történhet:
átutalással, utánvéttel, bankkártyás fizetéssel
Szállítási költségek:
890 Ft (+150 Ft utánvét esetén)
15.000 Ft felett INGYENES szállítás

(Kivétel: bútor, tornatermi berendezés, nagyméretű fejlesztő,játszótéri eszközök
Ezek esetében a várható költségről emailben, előre tájékoztatunk)
Részletek itt >>