Termék státusza
Ár
890 Ft - 17 891 Ft
Kategóriák
Ajánlott korosztály
Nem
Téma szerint
Hányan játszhatják?
Fejlesztési terület

Fa golyópálya

A kisgyermekek garantáltan egyik kedvenc játéka a fa golyópálya, avagy a golyóvezető fajáték. Már akár 1 éves kortól érdemes kiegészíteni gyermekünk játéktárát egy megfelelő fejlettségi szinthez igazodó darabbal, ugyanis elképesztő módon képes fejleszteni a gyerkőc finommotorikus képességeit. Már itt elsajtáíthatók a ceruzafogás alapjai, amire 5-6 éves korban lesz igazán nagy szükség. Görgess lejjebb a teljes fa golyópálya kínálatért, nézz szét áruházunkban!
Tovább

Készségfejlesztő játékok legjava: fa golyópálya

A fa golyópálya lényege egyszerű: el kell juttatni a golyót a játék legtetejéről a legaljáig, mindezt akadályok nélkül. Persze ha csak ennyi lenne, akkor nagyon hamar unalmassá válna a játék. 

A fa golyópálya játékok legnagyobb előnye a variálhatóság. A különböző kiszerelésű termékekkel akár több száz variáció is megalkotható. Ezen „útvonalak” kitalálása és megalkotása logikát és kézügyességet igényel, ebből következtethető, hogy a fa golyópályák kiválóan fejlesztik az alábbi területeket:

  • finommotorika
  • kézügyesség
  • kreativitás
  • logika
  • térlátás
  • forma-, nagyság- és színérzékelés
  • ok-okozati összefüggések

Persze nem érdemes a fa golyóvezetőket túl korán megismertetni a gyermekkel. 2-3 éves korban még nem biztos, hogy érdekelni fogja őt, hiszen alapvetően fejletlen még a komplexebb, kreativitást igénylő fa golyóvezető játékokhoz. Érdemes 5-6 éves korban kezdeni az egyszerűbb darabokkal, majd egészen 10-12 éves korig a komplexebb, akár több száz darabból álló fa golyópályákkal.

Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni. Miért is ne ajándékozhatnál egy minőségi fa golyópályát avagy fa golyóvezető játékot?

  • A népszerű játékok karácsonyi ajándékba játékkategóriák segítségével webáruházunk legkedveltebb, legtöbb vásárlónk által választott TOP játékait, ajándékait, legnépszerűbb játékait válogattuk össze, korcsoportok szerint válogatva.
  • További ajándék ötleteket, fajáték ajándékozási tippeket találhatsz a blogunkban.
Tovább