A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Apróságok a hóban

Apróságok a hóban

Mit játsszunk a kicsikkel, amíg a nagyok síelnek? Milyen játékokat vigyünk az útra, mivel töltsük az estéket? Reméljük, hogy hasznosnak találjátok cikkünket, melyben tanácsokkal, játék ötletekkel segítünk, ha síelni indul a család apraja-nagyja.

Síelni indulunk – játékok az útra

Az úti játékok praktikusan kis helyen is elférnek, kevés darabból állnak és lehetőleg mágnesesek, hogy a hegyre vezető kanyargós utakon se kelljen a padlóra gurult figurák után kutatnunk. Ezeknek a szempontoknak tökéletesen megfelel az 5-6 éves kortól játszható Tojó-toló, a Deduction vagy a Pingvin parádé. Az egyszemélyes mágneses, logikai játékok közt nagy kedvenc még a Bogárvilág  és a Vízi világ is. A mini játéksorozat füzetei is csak egy kártyapakli nagyságú helyet foglalnak, viszont hosszabb időre is elfoglaltságot biztosítanak, és a játékba akár többen is bekapcsolódhatnak. Izgalmas feladványokat oldhatunk meg, történeteket szőhetünk vagy épp színezhetünk.

Játék a hóban

Játék ötletek kisebb gyerekeknek, amíg a nagyok síelnek, vagy épp lecsatolták a léceket és pihenésképp az egész család bolondozna a hóban.

 
  • Hógolyó csatára készülve rendezzünk hógolyó készítő versenyt! Ki tudja a legnagyobb, legkisebb hógolyót elkészíteni vagy a legrövidebb idő alatt, a legtöbbet?

 

  • Az elkészített hógolyókat nem csak csatában használhatjuk fel. Rajzoljunk egy kört a hóba, majd adott távolságból rendezzünk célba dobó versenyt!

 

  • Ami nyáron a strandon megy homokból, arra télen ott a hó! Építsünk hóvárat, hóból állatfigurákat, készítsünk hósüteményt.

 

  • A következő játékhoz szükségünk lesz buborék fújóra. 0oC alatt a buborékok megdermednek a hidegben. Próbáljuk ki és figyeljük, ahogy a buborékok apró jéggömbökké fagynak a fújó pálcán.

 

  • Séta közben gyűjtsünk leveleket és gallyakat. A hóba rajzoljuk meg a négyzethálós játékterületet és már kezdődhet is a hó-amőba!

 

  • Készítsünk hó labirintust! Tapossuk ki a labirintus útvonalát, amin a gyerekeknek haladniuk kell, hogy célba érjenek. Útközben elrejthetünk kincseket, amiket meg kell találniuk, vagy megadhatjuk nekik, hogy milyen állatot – például pingvin vagy jegesmedve - utánozva kell haladniuk a cél felé.

 

  • Rajzok a hóban - botokkal, a kezükkel, lábukkal vagy akár hóangyalka módján az egész testüket használva is készíthetnek a hóba alkotásokat.

 

  • Ha bevállaljuk, kötélhúzó versenyt is rendezhetünk a hóban. Legalább puhább talajra érkezünk, mintha nyáron a fűben játszanánk.

 

  • Nem lesz gond az esti alvással, ha délutánra egy hófoci meccset időzítünk, vagy csak egymásnak adogatjuk a labdát. Rajzolhatunk jeleket, vagy leszúrhatunk kisebb ágakat és hófoci ügyességi versenyt is rendezhetünk.

 

  • Játsszunk nyomkövetőt! Álljunk sorba – elől a legnagyobb lábmérettel rendelkező versenyző – a többiek őt követik, ám kizárólag az ő lábnyomába léphetnek!

 

Esti társasjáték party

Ha a kicsik a sok új élménytől csak pörögnek és nem jön álom a szemükre, készüljünk esti közös programmal, társasjátékkal is. Minden családban megvannak az igazi kedvencek, amiket mindenképp magunkkal viszünk, mert tudjuk, hogy szívesen, akár órákig is játszik vele a család. A bevált játékok mellett készülhetünk néhány újdonsággal is. A Bogyó és Babóca kártyajáték már 3 éves kortól játszható. Kis helyet foglal és junior változatban is elérhető a Dobble kártyajáték kisebbeknek (középső csoporttól) vagy a nagyobb, Harry Potter rajongó gyerekek számára készült változata. A Sztorikockával akár nagyobb társaság is játszhat és már az óvodáskorú gyerekek is bekapcsolódhatnak. Ha pedig síelés és hó, akkor hóemberek-Snow Snow, vagy sarkvidéki állatokról szóló társasjáték! A játékok már 3 éves kortól játszhatók, érdekességük, hogy kooperációs társas, tehát nem egymás ellen, hanem össze kell dolgoznia a csapatnak, hogy nyerjenek!