Hurrá hétfő - Kisfiú ruhatára feladatlapok + házi vadállat vs vadállat szortírozós feladatlap

Ma is hoztunk új játékokat nektek! Ha szeretnétek ezeket a feladatlapokat már nem csak úgy játszhatjátok, hogy szortíroztok, hanem egy jó kis gondolkodós, kombinatórikai feladványt is készíthettek nagyobb gyerekeknek.

 

FELADATLAPOK

Egy - két gondolatébresztő, DE ne feledd a határ a te fantáziád vége! Mi csak készítettünk egy - két kiindulópontot. Öveket becsatolni, feladatlapokra fel!

Ide kattintva tudod letölteni a feladatlapokat.

 

Hogyan lehet játszani ezekkel a feladatlapokkal?

Kisfiúk öltöztetése:

Kivágod a ruhákat (Ha lehet három példányban nyomtasd ki a ruhás feladatlapot!) Innentől kezdve már jöhetnek is sorba a nehézségi fokozatok.

- Először egyszínű ruhával öltöztesd fel a fiúkat!

- Öltöztesd fel most úgy őket, hogy a sapkájuk más színű legyen, mint a ruházatuk!

- Változtasd úgy, hogy most egyik fiú egyszínű, a másik kettő tarka szerelésben legyen!

- Legyen mindegyik fiúnak a sapkája ugyanolyan színű, mint a meze, de a nadrágja másik színű !

- Az egyik kisfiú se nem piros, se nem sárga ruhában van, a többi társa tarka - barka ruhában van.

- Ha csak egy kisfiút öltöztetsz, hányféle szerelést tudsz kitalálni neki?

Kisfiúk öltöztetésével plusz egy szuper jó ötlet!

Készítettünk előre felöltöztett gyereket.Nyomtasd ki ezeket a lapokat! Keverd össze a képpel lefelé és húzzon egyet az egyik játékos. Megnézi, de nem mutatja meg a társának. A másik játékosnak ki kell találnia, hogy az adott képen a kisfiú hogyan van felöltöztetve. Az előtte lévő kisfiúra pl. ad egy kék sapkát, kék pólót, kék nadrágot. A másik játékos, annyit jelez csak felé, hogy van - e találat vagy nincs. De hogy melyik ruhadarabot találta el pontosan azt nem mondja meg. Csak annyit árul el, hogy a 3-ból, hány ruha darab helyes. Ezt a játékmenetet addig folytatják, míg ki nem találja a másik játékos, hogy hogyan van felöltözve a képen a kisfiú. Nem könnyű feladat, a család felnőtt tagjai is kipróbálhatják magukat!

 

Házi állat vs vadon élő állatok

A kinyomtatott kivágott állatokat az  alaplapon oda kell elhelyezni a gyermeknek, ahol él az adott állat.

Nehezíthetjük a feladatot azzal, hogy nem mutatjuk meg az állatok képét, hanem mesélünk róluk és ki kell találni melyik állatról van szó. 

 

Mit is fejlesztenek ezek a játékok?

Kisfiúk öltöztetése:

Az értelmi képesség egyik részterülete az összehasonlítás, az azonosság- különbözőség felfedezése. A válogatást igénylő játékok elsősorban ennek a területnek a fejlesztését célozzák meg. Az összehasonlítás képességének azonban alapja a pontos észlelés, érzékelés - fontos a figyelem, a koncentráló képesség fejlettsége - és olyan szociális képességek, mint a szabály- és feladattudat. A válogatás szempontjainak mindig a gyermek fejlettségi szintjéhez kell alkalmazkodni. Ez a játék már a kombinatórikai képességet is fejleszti, a gyermek logikai gondolkodását állítja próba elé.

Kisfiúk öltöztetésével plusz egy szuper jó ötlet!

A logikai gondolkodás fejlesztésére nagyszerű ez a játék. A játék iskolás korú gyermekeknek javasolt, mert olyan elvont gondolkodást igényel, melyre csak a gyermekek 7-8 éves kortól képesek. A helyes- és helytelen ruhadarabok kizárása többlépcsős gondolkodási szintet feltételez. Jó tanács: Hagyjuk a gyerekeket próbálkozni, téveszteni is akár, ezzel erősíthetjük azt a szociális képességet, hogy a tévedés velejárója a helyes megoldás megtalálásának, erősítve kudarctűrő képességüket.

 

Házi állat vs vadon élő állatok

A környezetünkben való eligazodás a biztonságérzet alapja. A gyerekek táguló világában is fontos a pontos eligazodás. A z állatok világa minden gyermek fantáziáját megmozgatja, kíváncsiságukat felkelti. Ez a válogatós játék erre épít. Miközben az értelmi képességeit fejlesztjük (szortírozás, rendezés, összehasonlítás), közben természeti ismereteit, szókincsét is bővítjük. A játék továbbfejleszthető egyre több állattal illetve a lakhelyek árnyaltabbá tételével. pl. pontosítani, hogy a vadállat hol él? - erdő, dzsungel.

 

A számítógépes játékok világában miért van szükség az ilyen manuális, rakosgatós játékokra?  - MERT A KISGYERMEK EZT A TEVÉKENYSÉGKÖZPONTÚ NYELVET TUDJA HATÉKONYAN BEÉPÍTENI AZ IDEGRENDSZERÉBE. Ez a tudás lesz az alapja az elvont fogalmi gondolkodás fejlődésének. Jó közös játékot, kicsinek és nagynak!!

Most készült el egy cikk hozzá: Szortírozó játék - móka és tanulás

Ha csipeszeket adsz gyermeked kezébe, hogy azzal válogasson, még a finommotorika fejlesztésre is kiváló pluszban.

 

Webáruházunkban további szuper szortírozós játékokat találsz!

Webshopunkban széles választékban találsz minden korosztály számára megfelelő szortírozó játékot. Egy - két ízelítőt szeretnénk most nektek megmutatni.

A Játékliget összes szortírozó játékát itt találod meg.

Csipesz Jumbo méretben 1db – Készségfejlesztő játék

Készségfejlesztő játék a finommotorika fejlesztésére. A Csipeszek játékkal sokféle szortírozó, megfigyelő játékot játszhatunk a gyerekekkel. Például kérjük meg őket, hogy a színes állatok, vagy különböző formák közül válogassák ki a csipeszek segítségével a piros színűeket, vagy a házi állatokat.  Rendkívüli módon fejleszti a gyerekek kézügyességét, finommotorikáját. Intézményeknek ajánljuk elsősorban, de otthonra is kiváló.

 

 

Szortírozó Gyűrűk - Készségfejlesztő játék

Szortírozó Gyűrűk oktatójáték óvodásoknak, kiváló minőségben. A játék segít a csoportosítás, színfelismerés és szabályfelismerés gyakorlásában és különböző halmozok létrehozásában. 
Szortírozó gyűrű készlethez ajánljuk a járműves, vagy a házi állatos szortírozó készletet, ezáltal a játék lehetőségek kibővülnek. 
A készlet csak a gyűrűket tartalmazza. 

Első szortírozó készletem - Edx Education

Az első szortírozó készletem, ahogy a neve is elárulja a kisebb gyermekeknek tervezték akik rendkívül nagy erőkkel rakosgatnak, pakolnak tárgyakat. Az első szortírozó készletem ideális arra, hogy segítse a fiatalabb gyermekeket a matematika alapvető fogalmainak megértésében, válogatás, számolás, rendezés, minták és sorozatok létrehozása révén. Segít a csoportosítás, színfelismerés és szabályfelismerés gyakorlásában. 
Az szortírozó készletem 130 darabot tartalmaz.