A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Kincsvadászat szuperhősökkel és hercegnőkkel: ötletek a farsangi bulihoz

Kincsvadászat szuperhősökkel és hercegnőkkel: ötletek a farsangi bulihoz Ha túl vagyunk a jelmezválasztáson és beszereztünk minden szükséges kelléket, akkor már csak a programot kell kitalálni a farsangi gyerekbulihoz. A talányos kincsvadászat minden évben sikert arat, emellett további játéktippeket is ad a Játékliget.
 

Csak a jelmezek változnak
A farsangi jelmezek sokat változtak az elmúlt évtizedek alatt: a házi készítésű jelmezek helyett ma már sokan készen kapható vagy bérelhető ruhákba öltöznek, és a gyerekek többsége sem cowboy, sheriff, Piroska vagy Hófehérke. Egy dolog azonban maradt a régi: a gyerekek lelkesedése. Ahogy közeleg a farsang időpontja, már a jelmezt tervezgetik, annak pedig külön örülnek, ha a választott ruhát több alkalommal is viselhetik. Ha idén az óvodai vagy iskolai farsang mellett otthonra is szervezünk egy kis bulit, akkor a következő játékok jó szórakozást biztosíthatnak a kicsiknek.

Kincsvadászat jelmezben
Mindig sikert arat a gyerekek körében a farsangi kincsvadászat. A kincskeresés egyébként is népszerű játék: a lakás különböző pontjain elrejtünk tárgyakat, amiket megadott útbaigazítás – például rajzolt térképpel, szórejtvényekkel vagy szóbeli vezetéssel – segítségével keresnek meg a gyerekek. A játékot most a farsangra aktualizáljuk, ami azt jelenti, hogy olyan tárgyakat rejtünk el, amelyek egy-egy adott jelmezhez kapcsolódnak. A gyerekeknek ezeket kell megkeresniük a lakásban, majd mindenkinek meg kell találnia a saját, hozzá tartozó – például hercegnőnek fejdísz, autóversenyzőnek egy mini kupa, pókembernek őt ábrázoló matrica - kis kincsét.

Etesd a fánkot!
Egy A3-as méretű – vagy nagyobb – kartonpapírra fessünk egy fánkot. A fánk közepét rajzoljuk hatalmasra, ebbe kell a gyerekeknek beletalálni babzsákokkal, de lehet pénzérmékkel is, a győztes pedig megtarthatja az érmét, ami a fánk „elnyelt”.

Pókháló verseny-nem csak pókembereknek!
Ehhez a játékhoz vastag színes ragasztószalagra lesz szükségünk, amit a padlóra vagy szőnyegre pókháló alakban ragasztunk. A kicsiknek a pókhálón közlekedve kell begyűjteni a nyereményeket. Vajon ki tud tovább a pókháló vonalain egyensúlyozva haladni? Ki gyűjti össze az összes apróságot a hálóból?

Lufi céltábla
Egy nagyobb méretű parafatáblára vagy hungarocell lapra tűzzük fel a felfújt lufik szalagjait. Az egymás mellett lógó lufikat a gyerekeknek darts táblához használt nyilakkal kell kipukkasztaniuk. Ez a játék inkább nagyobb gyerekeknek ajánlható és szülői felügyeletet igényel. Rendszerint nagy sikert arat, érdemes egyből két lufi táblát is készíteni. Nehezíthetjük a játékot, ha előre megadjuk, hogy kinek milyen színű lufikat kell gyűjtenie.

Dobd ki a bohócot!
Papírtörlő vagy wc-papír gurigákra ragasszunk színes papírt, rajzoljunk vagy fessünk rá bohóc arcot. Ezeket kell majd a gyerekeknek kidobni a játék során. Tegyük a bohócokat az asztalra, vagy egy üres fali polcra és babzsákok vagy puha szivacslabdák segítségével máris kezdődhet a bohóc-tornyok lebontása. Zajosabb variációban üres fémdobozokból is készíthetjük a bohócokat. Ha a bohócokat a földön helyezzük el egymás mellett, akkor bowling-pályát is építhetünk belőlük.


Mi van a dobozban?
A kincskereső játék „helyben ülős” változata. A jelmezekhez tartozó tárgyakat tegyük egy nem átlátszó dobozba. A tetejét takarjuk le, a gyerekek becsukott szemmel, nyúlhatnak a dobozba, amibe mindig csak egy tárgyat tegyünk egyszerre. Tapogatás alapján próbálják megtippelni, hogy vajon a kalóz plüss papagája, a hercegnő varázspálcája vagy talán valamelyik mesehős jelmezhez tartozó kiegészítő lapul-e a dobozban.

Táncoljunk lufival!
A gyerekek párban állnak, a két gyermek homloka közé tesszük a lufit. Elindítjuk a zenét, amire úgy kell táncolniuk, hogy közben vigyáznak arra, hogy a lufi a helyén maradjon. Közben időnként némítsuk el a zenét szoborjáték - ha csend van, mozdulatlanul kell állniuk, abban a testhelyzetben, amiben épp vannak, amíg a zene újra el nem indul.
 

 

 

 

 

 

További érdekes cikkekért és kedvezményekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Milyen korú gyermeked van?
MailChimp hírlevél modul

Játékliget hírlevél

Különleges ajánlatok, hírek, érdekességek!
 

Milyen korú gyermeked van?

Adatvédelmi tájékoztatót a hírlevél kéréssel  elfogadom. 
Adatvédelmi azonosítónk:
NAIH-94873/2016
bármikor leiratkozhatsz 

Szállítás & fizetés

Ekkorra érkezhet hozzád: Minden terméknél pontosan feltüntetve

általában 1 munkanap, de a megnövekedett forgalom miatt késések előfordulhatnak - Házhoz szállítva; GLSPontra,postán maradón; személyes átvétellel 

Fizetés történhet:
átutalással, utánvéttel, bankkártyás fizetéssel
Szállítási költségek:
990 Ft (+200 Ft utánvét esetén)
20.000 Ft felett INGYENES szállítás

(Kivétel: bútor, tornatermi berendezés, nagyméretű fejlesztő,játszótéri eszközök
Ezek esetében a várható költségről emailben, előre tájékoztatunk)
Részletek itt >>