Számoló gyöngyök - matematikai oktatójáték feladatlappal + két matekos feladatlap kicsiknek

Ez a hét a matematika jegyében fog zajlani a Játékliget Játékterében. Kövess minket minden nap, mert hétfőtől - péntekig készültünk neked minden napra feladatokkal. Remélem találsz kedvedre valót! Matekra fel!

SZÁMOLÓ GYÖNGYÖK - MATEMATIKAI OKTATÓJÁTÉK FELADATLAPPAL

Ma egy nagyon izgalmas új matematikai segédeszközt hoztunk neked, a Számoló gyöngyöket. Ezzel a szuper egyszerűen használható matematika segédeszközzel otthon is nagyon könnyedén tudod gyakorolni gyermekeddel a számolást. Az összeadás és a kivonás sokkal könnyebb ezekkel a gyöngyszemekkel! Átláthatóvá, egyértelművé tudod tenni. És nem csak egyszerű vele szemléltetni vele a feladatokat, hanem érdekessé, és megfoghatóvá tehetsz számára akár egy szöveges példát is.Mindegyik húr 20 gyöngyöt tartalmaz, 5 piros és 5 fehér gyöngyből álló csoportokban. Egy csomagban 10 szál van. Kisebbeknek, nagyobbaknak egyaránt izgalmas játékokat tudsz kitalálni hozzá. Fejleszti gyermekednél a mennyiségi következtetést, számlálást, relációk gyakorlását, matematikai készséget, valamint a finommotorikát is.

Mi is játszottunk már ezzel a klassz matematikai eszközzel itt gyűjtöttünk össze neked egy - két ötlet arról, hogyan is tudtok játszani vele. Ne feledd, a játékötletek a te fantáziád végénél érnek végét. Jó szórakozást!

IDE KATTINTS A JÁTÉKÖTLETEKÉRT!

  

Két plusz feladatlap kicsiknek

Számoljuk meg, hány van adott négyzetben

Az első egyszerűbb feladat kisebbeknek. Azoknak, akiknek még a számkép felismerése nem megy. Itt az a feladat, hogy a meg kell számolni hány állatot lát az első négyzetben és arra a számra kell tennie a jelzőt (ami éppen akad otthon ... lehet az csipesz, bab, gomb, lego stb.), amelyik számot ott leszámolta.

Ha ez már megy bonyolíthatjátok tovább úgy, hogy az első négyzetben lévő számból mennyit kell elvenni, illetve hozzáadni, hogy a második, harmadik, negyedik vagy ötödik négyzetben lévő számot kapjuk.

Hernyócskának hány gombóca van?

Írtunk egy - két könnyebb feladatot, amiket a kisebb gyerekeknek meg kell oldaniuk. Reméljük tetszeni fognak!

Itt tudod letölteni a fenti két játékhoz szükséges feladatlapokat!

 

Mit is fejlesztenek ezek a játékok?

A matematika is játék és nem is akármilyen! Csak érteni kell a nyelvét! Ezek a játékok elindítják a felfedezés útján a piciket. Kalandozásra fel, és hogy milyen területeket fejleszt pontosan?

Számlálás, számfogalom, mennyiség fogalma

Itt meg tudod figyelni a skacoknál, hogy megy - e neki a mechanikus számlálás miközben számolja meg az adott elemeket, ha már kész, meg tudod nézni, hogy ránézésre meg tudja - e mondani, hogy kb hány db van ott, melyik több vagy kevesebb az előzőekhez képest. Figyeld meg, hogy megy neki, hogy kevesebb - több, hosszabb - rövidebb.

 

Számképek felismerése, megnevezése, számfogalom - ugyanannyi fogalma

Mit tudhatsz meg abból, hogy látja a golyókat, vagy állatfigurákat, a számokat megfelelően írja fel mellé, ténylegesen le tudja számolni az adott mennyiséget. Felismeri-e gyermeked a számokat a számképek alapján, meg tudja - e nevezni, és vissza tudja - e adni, azaz, tud - e pontosan annyit rászámolni, mint amennyit kell. Ez egy nagyon fontos momentum. Sokan felismernek egy számot, mert már annyiszor találkoztak vele, de nem biztos, hogy ugyanannyi pettyet is le tud rajzolni mellé. Az egy dolog, hogy a számot a számkép alapján felismeri, meg tudja nevezni és egy külön történet az, hogy le is tud annyit számolni, magyarán, rá tud - e ténylegesen ugyan annyi pöttyöt rajzolni. Figyelj nagyon, és ha segítség kell gyakoroljatok!

 

Műveletek

Alap műveletek, relációs jelek felismerése, megfelelő használata. Figyelj, mennyire használja még a kezét és mennyire megy már kezek nélkül a számolás. Iskolában már nem engedik meg, hogy használja a kezét a számoláshoz. Nézd, hogy jól érti - e, amit lát a feladatban, és hogy meg is tudja - e csinálni, annak megfelelően a példát.

A szöveges példák egy külön fejezet. Azt nézd szülőként, legelőször is, hogy megérti - e, amit mondasz neki, illetve ő maga el tudja - e olvasni és értelmezni a feladatot. Ez az alapja mindennek az értő olvasás, utána jön csak a többi. Ha már elolvasta és megértette, jöhet a feladatok megoldása. Figyelj és segíts neki, hogy megérti - e pontosan mi a feladat.

 

Milyen egyéb területeket fejleszt még:

A matematikai, - logikai képességeken túl fejleszti a finom motorikai képességet, a figyelmet, bővíti a szókincset, szociális képességei, mint a feladattudat,a kitartás, a türelem lassan érik a játék egyre nehezebben megoldható feladványai által. A gyermek maga is találhat ki feladatot, mellyel kreativitása, logikai gondolkodása és nyelvi képességei még magasabb szintre jutnak. 

 

Webáruházunkban további szuper matematikai fejlesztő játékokat találsz!

Matematikai fejlesztést szolgáló további eszközöket széles választékban találsz webshopunkban is. Nézz körül nálunk. Egy - két szuper kisebbeknek való matekos játékot szeretnénk a figyelmedbe ajánlani.

 

Formula -matematikai műveletek párbaja -matematikai társasjáték a műveletek gyakorlására

Matematikai műveletek? Gyakorolni kellene? Itt a megoldás, hogy ez is élmény legyen!
Fejszámolás, matematikai műveletek begyakorlására kiváló játék - otthon tanuláshoz ajánlott!
Ajánlott: 6 éves kortól
2-5 játékos részére

Itt találod a formula játékunkat a weboldalon.

 

 

 

SZÁMOLÓKERET - HABSZIVACS MATEMATIKAI JÁTÉK - LEARNING RESOURCES

számolókeret segítségével a gyermek, játékosan tanulhatja meg a matematika alapműveleteit. A habszivacsból készült számkeretben, 10 zseton fér. A  gyermekek játszva tanulhatják meg az összeadás, kivonás alapjait illetve alapszámokat 10-ig, és azon túl is, mivel a keretek egymáshoz kapcsolhatóak. A Rekenrod a következőket tartalmazza: 4db keret, 40 db kétoldalas számláló. Mérete 16cm x 8cm x 1cm
 
 
 
 
 
Számolás kockákkal - Matematika fejlesztő játék
 
Matematikai műveleteket gyakorlása és lehetőségei végtelenek, ezekkel a színes törhetetlen kockákkal.. Játékosan mindig könnyebb a tanulás. Az összekötő számoló kockák elősegítik a korai matematika fejlődését. A játék segít, hogy a gyermek játékosan gyakorolja a matematika alap műveleteit. Elősegíti nekik, az olyan kulcsfontosságú készségek fejlesztését, mint a számolás, összehasonlítás, válogatás és mintázás. Sokoldalú eszköz, ajánljuk intézményeknek de otthoni használatra is alkalmas.