Számolás kockákkal - Matematika fejlesztő játék

Ma egy nagyon izgalmas új matematikai segédeszközt hoztunk neked, a Számolás kockákkal - Matematika fejlesztő játékot. Ezzel a szuper egyszerűen használható matematika segédeszközzel otthon is nagyon könnyedén tudod gyakorolni gyermekeddel a számolást. Az összeadás és a kivonás sokkal könnyebb ezekkel a kis kockákkal! Átláthatóvá, egyértelművé tudod tenni. És nem csak egyszerű vele szemléltetni vele a feladatokat, hanem érdekessé, és megfoghatóvá tehetsz számára akár egy szöveges példát is.

 

Számolás kockákkal - Matematika fejlesztő játék

Matematikai műveleteket gyakorlása és lehetőségei végtelenek, ezekkel a színes törhetetlen kockákkal.. Játékosan mindig könnyebb a tanulás. Az összekötő számoló kockák elősegítik a korai matematika fejlődését. A játék segít, hogy a gyermek játékosan gyakorolja a matematika alap műveleteit. Elősegíti nekik, az olyan kulcsfontosságú készségek fejlesztését, mint a számolás, összehasonlítás, válogatás és mintázás. Sokoldalú eszköz, ajánljuk intézményeknek de otthoni használatra is alkalmas.  

Játékunkat itt tudod megnézni.

Grőber Gabriella (játékszerző, tanító, gyógypedagógus, tehetségfejlesztő szakvizsgázott pedagógus) az alábbi nagyon jó kis játékokkal készült nektek ehhez a szuper fejlesztő eszközhöz. Nézzétek meg.

Amikor az egyforintost megszüntették, egy óriási fejlesztőeszköz tűnt el ... ez a játék kisit most kárpótol.

A gyönyörű élénk színű eszköz ideális az egyesek, tízesek fogalmának kialakításához (tízesek lesznek a rudak, egyesek amikor szétszedjük őket darabokra). Nagyon jól lehet szemléltetni a tízesátlépest igénylő feladatokat. A fel kell bontanom a tizet, értelmet nyer. Amit cselekedtetéssel megtanítunk az a gyermek számára könnyebben befogadható. Nem kell azonban iskolásnak lenni ahhoz, hogy ezzel játsszunk. Az összeilleszthető darabok szabad építés során kedvezően hatnak a finommotorikára. 
 
 
Ha konkrét forma utánépítését kérjük, akkor a képi észlelés fejlődik. Irányokat, nagyságokat tudjuk gyakorolni. 
 
 
 
 
 
 
A számfogalom bővítését, elmélyítését eredményezi a mennyiségek modellezése. 
Ehhez egy dobókocka segítségével könnyen játszhatjuk, a kinek lesz hosszabb útja/ magasabb tornya játékot. Dobjunk a kockával, a körbenn levő kockák közül vegyünk le akkorát amekkorát dobtunk és illesszük a már meglevő utunkhoz. A játék addig tart amíg valakinek nem jut elég hosszú útdarab. Ekkor összemérjük az építményeink hosszát. 
 
  
Természetesen, ha színes és összeilleszthető, akkor nem maradhat ki a szabálytudat erősítéséhez kiváló sorminta rakás sem. 
 
 
 
 
 
 
 
Egy nagyobb ugrás, az iskolásokhoz.... 
Számos matekverseny feladatban látom a  ,,hányféle alakzatot tudsz kirakni,, típusú kérdést. Hát itt egy eszköz amivel kipróbálgathatjuk, ellenőrízhetjük. A térlátást fejleszti a hány kiskocka hiányzik a nagy kockából feladat, melyet szintén eszközzel tudunk fejleszteni a gyermekeknél, de ellenőrzésre is szuper. 
 
 
 
 
Természetesen a logikai feladványok sem maradhatnak el: a tetris melynek elemeit mi magunk építhetjük fejtörőket alkotva egymásnak.
 
 
 
 
 
 
Vagy a tervrajz szerinti építés, mely során ismerjük a 3x3-as kocka alsó, középső, felső sorainak színét, így minta alapján kis gondolkodással megépíthetők az alakzatok. 
 

 

Webáruházunkban további szuper matematikai fejlesztő játékokat találsz!

Matematikai fejlesztést szolgáló további eszközöket széles választékban találsz webshopunkban is. Nézz körül nálunk. Egy - két szuper matekos játékot szeretnénk a figyelmedbe ajánlani.

 

Formula -matematikai műveletek párbaja -matematikai társasjáték a műveletek gyakorlására

Matematikai műveletek? Gyakorolni kellene? Itt a megoldás, hogy ez is élmény legyen!
Fejszámolás, matematikai műveletek begyakorlására kiváló játék - otthon tanuláshoz ajánlott!
Ajánlott: 6 éves kortól
2-5 játékos részére

Itt találod a formula játékunkat a weboldalon.

 

 

SZÁMOLÓKERET - HABSZIVACS MATEMATIKAI JÁTÉK - LEARNING RESOURCES

számolókeret segítségével a gyermek, játékosan tanulhatja meg a matematika alapműveleteit. A habszivacsból készült számkeretben, 10 zseton fér. A  gyermekek játszva tanulhatják meg az összeadás, kivonás alapjait illetve alapszámokat 10-ig, és azon túl is, mivel a keretek egymáshoz kapcsolhatóak. A Rekenrod a következőket tartalmazza: 4db keret, 40 db kétoldalas számláló. Mérete 16cm x 8cm x 1cm