LEGO újragondolva

LEGO, LEGO, LEGO ... rengeteg van otthon és imádjuk ... lassan jönnek a hűvös, esős őszi napok és sokszor jól jöhet egy - két tipp a tarsolyunkban, hogy mit is játszhatnánk a gyerekekkel otthon a jó öreg LEGO segítségével. Kicsit megmozgatjuk a fantáziájukat, teret adunk az alkotási vágyuknak és egy szuper délutánt töltünk együtt, kell ennél több ...
Matatófal nagyobbaknak, leköti a gyermeket a megtervezése, megépítése, majd büszkén mutathatja a kis barátoknak, a család többi tagjának.

LEGO segítségével készíthetünk gyerekünkkel együtt egy cukorkaadagolót, a felfújt lufit ha egy kisebb autóra rákötözöd, akkor el indul előre, miközben a levegő kiáramlik belőle ... vagy célba dobó versenyt is rendezhettek. 

 

Ha már komolyabban gondoljátok az építést ...

Ki nevet a végén társas kicsit felturbózva? SAKK? Egy gyors amőba?

Ha van kedvetek saját társast is alkothattok! Pl: Mindenki 10 lego egységből álló toronnyal kezdi a társas elején és adott mezőkre lépve a mező utasításának megfelelően ... vagy elvesz a toronyból pár elemet, vagy hozzátesz. Az nyer, aki előbb célba ér.

Tartó készítése? Vagy akár fényképtartó? A nagyinak egy jó kis szakácskönyv tartó ... hiszen ő még nem az okostelefonról nyomja a főzést.

Készíthettek dekorációt ... kiírhatjátok a gyerekek nevét ... klassz dísz az ajtóra vagy akár az íróasztalra, illetve ha már asztal egy ceruzatartót és építhettek könnyedén ....

Házi mozi? Árnyékszínház? Kinek, ahogy tetszik ...

Labirintus pályát is könnyedén össze tudjuk állítani gyermekünknek.

Kódolhattok is ... minden betűre kitaláltok egy LEGO elemet és úgy írtok egymásnak ... indulhat a titkosított írás ... vajon apa megtudja fejteni, amit kitaláltatok?

Egy vicces szemüveg az egyik szülinapi bulira? Vagy csak egy őrült fotó elkészítéséhez anyával?