A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
0

Trafficars – fejszámolós memóriafejlesztő játék

Trafficars fejszámolós memóriafejlesztő Katt rá a felnagyításhoz
További képek
Ár:
2.790 Ft
Szerezhető hűségpontok: 28
Cikkszám: 3144

Autóversenyzés kártyákkal? A Brainy Band nagy sikerű Trafficars - fejlszámolós memóriafejlesztő játékában ráadásul háromféleképpen is kipróbálhatod magad. Versenyezz, előzz, kerüld ki a csúcsforgalmat! Miközben játszol észre sem veszed, hogy a fejszámolásban is az élre törtél! Ne lepődj meg, ha matekórán Te leszel a legjobb!
A Trafficars játékban az autók és  a számok a főszereplők. A számok 1-50-ig szerepelnek. A különféle számos autós kártyákon kívül néhány speciális kártya is felbukkan, mint például a mentő, rendőrautó vagy éppen egy vontató jármű. Izgalmas lesz, meglátod!
Ajánlott: 5 éves kortól
Játékidő: 10-15 perc
Fejleszthető terület: számok, számsorok megismerése, reakciókészség fejlesztés, memória és figyelemfejlesztés, irányok felismerése
 

Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: The Brainy Band
Szállítási díj: 970 Ft
Ekkorra érkezhet hozzád: 2017. július 03.
Játék bemutatása

Három fantasztikus játék egy dobozban! Gondoltad volna? A Trafficars játék észrevétlenül fejleszti a fejszámolást. A játékvariációk különböző nehézségi fokozatúak, ezért már 5 éves kortól játszattok vele:
Különleges memóriajáték

5 évesekkel is játszatjátok!
A megszokott módon kell a kártyákat az asztalra felsorakoztatni, hátlappal felfelé. Aszerint, hogy milyen a gyerekek életkora döntheted el, hogy hány db kártyával és azon belül pedig milyen számkörben játszatok. Azt is eldöntheted, hogy használjátok-e a speciális kártyákat. Pl. 5 évesekkel játszhattok úgy, hogy 1-25-ig rakjátok fel a kártyákat, a nagyobbakkal pedig már az összes kártya játékba kerülhet.
Mint egy klasszikus memóriajátékban, itt is egymás után kettőt forgatnak fel a gyerekek, viszont itt nem a képek egyezőségére kell figyelni, hanem a kártyán található számok közvetlen számszomszédaira. (pl. 9-10) Ha a felfordított kártyalapokon található számok számszomszédok, a játékos még egy kártyát felfordíthat. Ha a harmadikként felfordított kártya is számszomszéd, újra fordíthat... Egészen addig, amíg a szám nem szomszédos a már felfordított kártyákkal. Ekkor a számszomszédokat begyűjtheti magának.
Ha a játékos által felfordított kártyalapok nem számszomszédok (pl. 12-23) akkor a kártyákat vissza kell fordítani, és a következő játékos jön.
Ha az asztalon lévő kártyákból nem lehet számsort kirakni, a játéknak vége. Az győz, akinek a legtöbb kártyalapja van.

Előzz!

7 éves kortól, első osztályosokkal játszhatjátok!
A játék menete: helyezd a kártyákat növekvő sorrendben az asztalra. Nem kell, hogy közvetlenül a számszomszédok legyenek, de balról jobbra haladva növekedjen a sor (pl.: 2,5,8,22).
A játékosok egymás után teszik le a kártyákat, igyekeznek megszabadulni a kártyalapoktól. Ha egy kártyát a számsorrendben megfelelően a társai kártyája elé tudja helyezni, ELŐZÖTT!
A kezdő játékos felfordítja a kezében lévő pakli legfelső lapját. Ezután a kezében lévő lapokból, attól függően, hogy a szám a felcsapott kártyánál nagyobb,vagy kisebb (ha nagyobb akkor jobbra, ha kisebb, akkor balra) leteszi.
Ezután minden lerakott kártyának nagyobbnak kell lennie, mint a jobb szélső és kisebbnek, mint a bal szélső. A gondolkodásra előre megállapított idő áll rendelkezésre (pl. 3 mp)
Ha egy játékos előzni készül, meg kell akadályoznia, hogy a soron következő le tudja rakni a kártyáját. Ezt úgy tudja megtenni, ha saját lapjai között talál olyan kártyát, amelyet a már lerakott kártyák és a soron következő játékos utolsó lapjai közé be tud szúrni. Ha szemfüles és észreveszi a lehetőséget, felkiált: ELŐZÉS! Ezután ő következik és igyekezhet a lehető legtöbb kártyától megszabadulni. 
A játék nyertese az, aki elsőnek szabadul meg a kártyáitól.

Csúcsforgalom
8 éves kortól és felnőtteknek is ajánljuk
Három sorba kell rendezni a kártyákat, a háromsávos autópályán forgalmi dugó alakult ki. Előzd meg a többi játékost, hogy előrébb kerülj a sorban.
Minden játékos 10 lapot kap, három lapot csap fel egymás alá. Egymás után következnek, közben két feladatot kell teljesíteni:
1. Minél több kártyától kell megszabadulni úgy, hogy növekvő sorrend megmaradjon.
2. El kell kerülnie a büntetőkártyákat! Vagyis ha túl hosszú a kocsisor, vagy túl kicsi kártyát akar letenni. Ugyanis a kártyáit csak olyan sorba tudja beilleszteni, ahol már négy kártya található. Mi a büntetés? A sor összes kártyáját fel kell szednie, így a saját kártyája az első helyre kerül. Ha a kártyája túl kicsi ahhoz, hogy lerakhassa, választhat, hogy melyik sor kártyáit szedi fel, cserébe a sajátját az első helyre teheti.
Még izgalmasabb a büntetőkártyák begyűjtése miatt. 
Még részletesebben elolvashatod a játékszabályt itt!

 

 

 

Gyártó The Brainy Band
Mely kategória? Társasjáték
Mely korosztály? 5 - 7 éves
Nem Mindegyik
Játékosok száma 2játékostól
Jelleg Logikai gondolkodást fejlesztő játék, memória játék
Fejleszti irányfelismerést, formafelismerést,logikai gondolkodást,következtetések levonását, tanulási képességet, kombinációs készséget, megfigyelő képességet, rész-egész megfeleltetését,
koncentrációt,műveletek sorrendjének megállapítását, önálló feladatmegoldást
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

A kreatív és fejlesztő játék webshopunkban „Trafficars – fejszámolós  memóriafejlesztő játék” névvel megtalálható logikai játék oldalára leginkább a következő keresőkifejezésekkel találnak rá látogatóink: logikus gondolkodást fejlesztő játékok, logikát fejlesztő játék, fejtörők, fejtörő, egyszemélyes játékok. Hasonló típusú kifejezések, melyek még segítségre lehetnek a megfelelő logikai játék megtalálásában, pl. a következőek lehetnek: logikus gondolkodást fejlesztő játék, logikai feladatok, egyedül játszható játékok, egyedül is játszható játék. Az alább felsorolt termékcímkékre kattintva még több, hasonló logikai játékok listájában böngészhet. Ajánlanánk a kedves szülőknek és nagyszülőknek még a felső tagozotosok legkedveltebb játékait bemutató ajándék ötleteinket, melyek a „játékkategóriák, logikai játékok” kategória oldalon találhatóak.
MailChimp hírlevél modul

Játékliget hírlevél

Különleges ajánlatok, hírek, érdekességek!
Most ajándékkal jutalmazzuk feliratkozásod!

Milyen korú gyermeked van?

Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod 
Adatvédelmi azonosítónk:
NAIH-94873/2016
bármikor leiratkozhatsz 

Szállítás & fizetés

Ekkorra érkezhet hozzád: Minden terméknél pontosan feltüntetve
általában 2 munkanap - Házhoz szállítva; GLSPontra,postán maradón; személyes átvétellel 

Fizetés történhet:
átutalással, utánvéttel, bankkártyás fizetéssel
Szállítási költségek:
970 Ft (+150 Ft utánvét esetén)
20.000 Ft felett INGYENES szállítás

(Kivétel: bútor, tornatermi berendezés, nagyméretű fejlesztő,játszótéri eszközök
Ezek esetében a várható költségről emailben, előre tájékoztatunk)
Részletek itt >>