A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Top 10 nyuszis játék kedvenc húsvétra

Top 10 nyuszis játék kedvenc húsvétra

A közelgő ünnep alkalmából szeretnénk figyelmetekbe ajánlani húsvéti ajándékötleteinket.
Újdonságok, személyes kedvencek és a visszajelzések alapján sokak számára kedves játékok is kerültek a listára.

10. Bing és barátai puzzle 

Kisgyermekes szülőként nagy valószínűséggel ismerjük az óvodáskorú és kisebb gyerekek körében is kedvelt rajzfilmet. Húsvét apropóján a nyuszi karakter miatt is jó ajándék ötlet lehet. A Bing és barátai puzzle 3 éves kortól ajánlott játék, mely türelemre tanít, számos képességet - például a logikai gondolkodást, a finommotorikát, a térlátást és tájékozódást – fejleszt, emellett pedig, ha elkészül a mű, sikerélményt is okoz.

9. Mozaikkép készítő tojás

A kreatív foglalkozásokat, kézműveskedést kedvelő gyerekeknek ideális meglepetés lehet. Nagycsoportos óvodás, kisiskolás korosztály számára ajánljuk a mozaikkép készítőt. Az elkészült alkotásokkal akár a gyerekszoba falát is díszíthetjük, de akár ajándéknak is tökéletes.


8. Nyuszi ül a fűben


A Nyuszi ül a fűben gyűjtögetős játék, amivel begyakorolhatjuk a társasjátékban a szabályok betartását, s eközben remekül fejleszti a figyelmet. 3 éves kortól ajánlott, szabályai nem bonyolultak és a játék rövid ideig tart, ahogy ebben az életkorban a gyerekek figyelme is, ezért ideális első társasjáték lehet a legkisebbeknek.


7. Családi tojásfutam

Tojásokat kanállal egyensúlyozni remek móka, egészen addig, amíg a tojás a földön nem landol. Erre nyújt költségkímélőbb és tisztább megoldás a Tojásfutam, ahol műanyag tojásokat – ha le is esnek – a következő futamra újra összerakhatjuk. Fejleszti az egyensúlyérzéket, mozgáskoordinációt és a kézügyességet is, nem utolsó sorban pedig szuper játék az egész családnak.

6. Interaktív nyuszi

Sajnos minden húsvéti ünnep után gondot jelent a megunt kisállatok elhelyezése. Az élő állat tartása komoly felelősséggel jár, vásárlás előtt fontos, hogy ezt mérlegeljük. Ha nem tudjuk vállalni az évekre szóló gondozásukat, ajándékozzunk inkább interaktív nyuszit a gyerekeknek. Igazi társához hasonlóan ő is ugrál, ha szólnak neki, mozgatja a fülét és aranyos nyuszi hangokat hallat.

5. Húzható kacsák 

A járni tanuló apróságok részére lehet kedves húsvéti meglepetés ez a játék. A húzható kacsák segítik a gyerekek mozgásfejlődését. A zsinóron húzható, mozgás közben zenélő, éneklő kacsa család mozgásra ösztönzi a kicsiket.

4. Nyuszis logikai játék

Régi kedvencünk a Nyuszis logikai játék, ami már több családban is okozott örömöt a húsvéti kincskeresés során. A bölcsődés, kiscsoportos óvodás kortól is játszható, fából készült elemekkel a gyerekek a 3D építkezés világát fedezhetik fel.
Az elemekkel akár saját fantáziájuk szerint is játszhatnak, de követhetik a feladatkártyákat is az egyes alakzatok kirakása során.

3. Húsvéti mesekönyvek

A harmadik helyért folyó versenyben nem tudtunk egy győztes hirdetni. Két kedvencünk is dobogós lett, az egyik Nemes Nagy Ágnes: Nyúlanyó húsvétja című lapozó, a másik pedig A kisvakond és a nyuszi. Mindkettő igazi klasszikus, kedves történet, kemény lapozó formában, így már 1 éves kortól ajánljuk meseolvasáshoz, beszédfejlesztéshez.

2. Kismotor

A legszorosabb verseny az első két helyezett között alakult ki. A szülők egy része a szabadidős játékokat részesíti előnyben a húsvéti ajándékozás során. Ők a jó időben bízva alig várják, hogy a lakásból kiszabaduljanak, a hideg téli hónapok után végre minél több időt a szabad levegőn töltsenek. Az ő választásuk ezért a kismotor. Ezzel garantáltan örömet szerezhetünk, hiszen nincs is gyerek, aki ne szeretne az első igazi járgányával száguldozni.
 

1.Lotti Karotti  

Az első helyezett egy régi klasszikus játék, a Lotti Karotti. Nagyon szoros versenyben győzött a kismotor mellett.
Előnye, hogy időjárástól függetlenül játszható, remek közös családi időtöltés lehet az ünnep alatt is. Óvodás kortól ajánlott, egyszerű, de rendkívül szórakoztató játék a legkisebb korosztály és a felnőttek számára is. Ki lesz az első, aki eljut a répához?
 

További húsvéti ajándék ötleteinket itt találod.

Képek forrása:

1.     Background photo created by pvproductions - www.freepik.com
2.     Kids photo created by pvproductions - www.freepik.com
3.     Love photo created by freepik - www.freepik.com
4.     House photo created by freepik - www.freepik.com
5.     Baby photo created by prostooleh - www.freepik.com
6.     Background photo created by jcomp - www.freepik.com