A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Színes tubafon – Gyerekhangszer Ulwila módszerhez

Színes tubafon – Gyerekhangszer Ulwila módszerhez Katt rá a felnagyításhoz
További képek
Ár:
14.850 Ft
Szerezhető hűségpontok: 149
Cikkszám: 4072

Színes tubafon: c-c-ig 2 ütővel, fa kereten. Gyönyörű csengésű hangszer.

A hangszerhez megjelent a színes kotta is, melyet webáruházunkban megtalálsz. Színes kotta

Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Egyéb
Szállítási díj: 970 Ft
Ekkorra érkezhet hozzád: 2018. május 03.
Játék bemutatása
Az Ulwilla módszer:
Kezdetben az értelmileg sérült gyermekekkel való muzsikálás a puszta énekhangra, vagy óvodákban használatos ütõs hangszerekre korlátozódott. Ha hagyományos hangszerekre próbálták a középsúlyos fokban értelmileg akadályozott gyermekeket tanítani, a hosszadalmas, gyötrelmes oktatás általában kevés sikerélményt hozott.
Az elsõ elterjedt zenepedagógiai és zeneterápiás módszer, amelyet értelmi fogyatékos gyermekek fejlesztésére is alkalmaztak, Carl Orff nevéhez fûzõdik. Munkájához kizárólag ütõs hangszereket használt /fõként ritmus hangszereket/. Nagy hangsúlyt fektetett a zenei önkifejezésre és örömmel tapasztalta, hogy az aktív zenélés által gyakran csökkent a gyermekek mozgásos ügyetlensége, javult a beszédképességük, beszédmegértésük és csökkent a magatartási problémák száma is.
Tudományosan bebizonyított tény, hogy a zenének óriási fejlesztõ hatása van. E hatás az értelmileg sérült embereknél még hatványozottabban jelentkezik. a zene által érzelmi, akarati életük, intellektuális, megismerõtevékenységük fejlõdik. Valamennyi tevékenységben, így az iskolai élet egészében - késõbb a felnõtt életükben is -, eredményesebbek lesznek. A legfontosabb pedig az, hogy az énekléssel, hangszerjátékkal átélhetik a zenélés örömét!
Heinrich Ullrich német gyógypedagógus szembeszállt azzal az elterjedt véleménnyel, miszerint "az értelmi fogyatékosok nem képesek dallamhangszeren játszani".
Kidolgozott egy olyan módszert, amely nem igényel komplex gondolkodásmódot, sõt még a színek nevének ismeretét sem, csak a színek azonosításának képességét.
Speciális színes kottarendszerével és az ehhez tartozó hangszercsaláddal bebizonyította, hogy a fenti elhamarkodott vélemény csak azért terjedt el, mert a hagyományos kottarendszer megtanulása valóban nagyon bonyolult feladat az értelmileg sérültek számára. (Érdemes itt megjegyezni, hogy az úgynevezett "ép" társadalomnak is csak elenyészõen kis százaléka tanulja meg a kottából való hangszeres játékot).
A módszer alkalmazása során kiderült, hogy nem csupán az értelmi fogyatékos gyermekek zenei oktatására, terápiájára alkalmas, hanem egyszerûsége miatt mindenkinek, aki a hagyományos kottát nem tudja, vagy nem akarja megtanulni. Így alkalmazható pl. óvodások, zenélni vágyó családok, iskolások, autisták és halmozottan sérültek számára is, de még idõsek otthonában is.
Ezt a módszert Vetõ Anna gyógypedagógus - az egyesület megalapítója és jelenleg is tagja - 1991-ben adaptálta magyar viszonyokra és ezzel megkezdõdött az értelmileg sérült gyermekek zeneoktat
Gyártó Egyéb
Mely kategória? Hangszerek
Mely korosztály? 5 - 7 éves
Nem Mindegyik
Színes kottafejek.
Ajánlott óvodás kortól, 3 éves kortól, intézményeknek,
Fejlesztési terület zenei nevelés, zenei műveltség, hangszerek,
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Játék webáruházunkban még jó néhány további gyerekhangszer között válogathat! Az ötletes és praktikus játékot vagy ajándékot kereső vásárlóink szíves figyelmébe ajánlanánk a kisiskolás gyerekek kedvenc ajándékait bemutató ajándékötleteinket, melyek a „Ajándékötletek hétéves gyermekeknek” termékkategóriában találhatóak. Ezen a lapon egyebek mellett azok a gyerekhangszerek és gyerekjátékok kerültek listázásra, melyek a gyermekek számára játékot, ajándékot kereső vásárlók körében az utóbbi hónapokban a legnépszerűbbek voltak.

Játék webshopunkban „Színes tubafon – Gyerekhangszer Ulwila módszerhez” névvel megtalálható gyerekhangszer oldalára leggyakrabban a következő kifejezésekkel találnak rá vásárlóink: gyerekjátékok, készségfejlesztő játék, gyermek hangszerek, képességfejlesztő játék, gyermekhangszer, gyerek hangszerek. Hasonló témájú kulcsszavak, amelyek még segíthetnek a megfelelő gyerekjátékok megtalálásában, például a következők lehetnek: készségfejlesztő játékok, játék, játékok, gyermek hangszer, gyermekjátékok. A fenti gyerekhangszer többek között az „Életkor szerint » Játékok 5-6-7 éveseknek” elnevezésű termékkategóriában,továbbá az „Életkor szerint » Játékok 8-9-10-11-12 éveseknek » Játék 8-9-10-11-12 éves lányoknak” nevű termékkategóriában érhető el. A következő termékcímkéket választva még több, hasonló gyerekhangszer adatlapja tekinthető meg. A gyerekjáték kulcsszóra kattintva pl. több mint 2328 különböző gyerekjáték között válogathatnak a hasznos és érdekes játékot kereső szülők vagy nagyszülők, továbbá egyedi és minőségi ajándékot kereső látogatók.

Termék címkék: gyerekhangszer, gyerekjáték
MailChimp hírlevél modul

Játékliget hírlevél

Különleges ajánlatok, hírek, érdekességek!
Most ajándékkal jutalmazzuk feliratkozásod!

Milyen korú gyermeked van?

Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod 
Adatvédelmi azonosítónk:
NAIH-94873/2016
bármikor leiratkozhatsz 

Szállítás & fizetés

Ekkorra érkezhet hozzád: Minden terméknél pontosan feltüntetve

általában 2 munkanap - Házhoz szállítva; GLSPontra,postán maradón; személyes átvétellel 

Fizetés történhet:
átutalással, utánvéttel, bankkártyás fizetéssel
Szállítási költségek:
970 Ft (+150 Ft utánvét esetén)
20.000 Ft felett INGYENES szállítás

(Kivétel: bútor, tornatermi berendezés, nagyméretű fejlesztő,játszótéri eszközök
Ezek esetében a várható költségről emailben, előre tájékoztatunk)
Részletek itt >>