Ár
889 Ft - 112 201 Ft
Kategóriák
Ajánlott korosztály
Nem
Fejlesztési terület
Termék státusza

Waldorf termékek

Waldorf iskolák és óvodák által használt igényes, kiváló minőségű eszközök, Aquarell festékek, méhviasz termékek, ceruzák, kréták, gyurmák, papírok, hangszerek, könyvek, fajátékok, kézműves tevékenységhez szükséges alapanyagok találhatók Waldorf termékek kategóriánkban. 
Természetesen nemcsak intézményeknek, óvodáknak, iskoláknak és Waldorf közösségbe járó családoknak ajánjuk! A gyermekek minél mélyebb és sokoldalúbb megismerése, fantáziaviláguk megóvása és megteremtése, a bennük rejlő értékek gondozása minden szülő és pedagógus erkölcsi kötelessége. 

Görgess lejjebb további részletekért!

Tovább

A Waldorf-pedagógia 1919 óta gyakorolt reformpedagógia, melynek tartalmát és módszereit a gyermekek életkori sajátosságai teszik gyakorlattá. Rendkívül gyermek-, és személyiségközpontú képességfejlesztő, mivel a gyermekek testi, lelki és szellemi fejlődését harmonikus egységben kezeli. A Waldorf termékek a pedagógia eszközeként funcionálva segítik, hogy a gyermekek önmaguk fedezzék fel a világ dolgait, egyforma hangsúlyt fektetve a művészeti, gyakorlati és intellektuális képzésre. 

A Waldorf-módszer három fő szakaszt különböztet meg a gyermekek fejlődésében. A gyermek korai éveiben a praktikus, gyakorlati tevékenységekre és a kreatív játékot támogató környezet biztosítására fókuszál. Az általános iskolában a hangsúly a tanulók művészi kifejezőképességének és szociális képességének fejlesztésére tolódik. A középiskolában a kritikai gondolkodásra és az idealizmus elősegítésére koncentrálnak. A módszer hangsúlyozza a fantázia szerepét a tanulásban, és nagy fontosságot tulajdonít a szellemi, gyakorlati és művészeti elemek integrálásának. (Forrás: Wikipédia)

Szeretnél bővebben olvasni erről a témáról? Olvasd el "Jövőre 100 éves a Waldorf pedagógia" című blogbejegyzésünket!

A Waldorf óvodapedagógiában fontosnak tartják, hogy a gyerekeknek elég ideje legyen arra, hogy a saját tempójuk szerint tudják felfedezni a világot, feldolgozni a tapasztalataikból származó élményeket, és elsajátítani a sokféle minőséget, különbözőséget mindegyik érzékszerv területén. Ennek legfőbb formája a spontán utánzás, amit alkalmaznak többek között a beszédfejlesztés, mozgásfejlesztés, a gondolkodás és az érzelmi intelligencia fejlesztés területén. Az óvodai ritmuskészletekkel, gyermekhangszerekkel változatos és sokszínű játékos mozgásra, mondókázásra, verselésre van lehetőség, ahol nemcsak az óvónőt, de egymást is utánozzák a kicsik.

A Waldorf termékeket a természetes anyagok (fa, méhviasz, gyapjú, stb.) jellemzik és a céljuk, hogy a gyermekek az előzetes elképzeléseik alapján keressék ki a megfelelő anyagot és tárgyat a játékukhoz, azt, ami szoros kapcsolatban áll élményeikkel és tapasztalataikkal. Lehetőségük van az észlelés, érzékelés fejlesztésére a különböző folyamatok átélésére, valamint a kézművesség által. Környezettudatos játékaink, kreatívjáték alapanyagaink között megtalálhatók azok a természetes anyagok, melyek hűen tükrözik ezt a szemléletet.

Játékliget játék webáruházunk Játékkategóriái között széles választékban megtalálhatók a bábozás, bábjáték kellékei, fajátékok, iskolai és óvodai kellékek intézményi, óvodai, iskolai vagy otthoni felhasználásra, az ebben a témakörben kereső pedagógusok és szülők számára.

Nézz körül óriási fejlesztőjáték választékunkban és fedezd újdonságainkat

 

Karácsonyi ajándékötletek


Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:    • Az alábbi népszerű játékok karácsonyi ajándékba játékkategóriák segítségével webáruházunk legkedveltebb, legtöbb vásárlónk által választott TOP játékait, ajándékait, legnépszerűbb játékait válogattuk össze, korcsoportok szerint válogatva.Tovább