A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Ezért főzzük gyerekekkel közösen az ünnepi menüt!

Ezért főzzük gyerekekkel közösen az ünnepi menüt!

Minden évben a konyhából követjük a nappaliban folyó eseményeket? Estére fáradtan zuhanunk ágyba vagy készülünk másnapra, a vendégek, locsolók fogadására?
Ebben az évben legyen ez másként! Vonjuk be a gyerekeket is a főzésbe, mindannyian jól fogunk járni! 

Hogy miért?  Olvassunk tovább és megtudhatjuk! 

 Önbizalom, sikerélmény 

Ha van főzéshez kötődő gyermekkori emlékünk, biztos, hogy felnőttként szívesen emlékszünk rá. Jó érzéssel tölt el visszagondolni arra, ahogy panírozás közben a zsemlemorzsa, tojás és liszt egyre növekvő gombóccá állt össze az ujjainkon. Nem felejtjük, mikor először sikerült megfordítanunk egy palacsintát vagy szaggattunk pogácsát. Ott, abban a pillanatban nagyon-nagyon fontosnak éreztük magunkat, hiszen igazi felnőtt feladatot bíztak ránk. Adjunk arra lehetőséget, hogy gyermekeink is átéljék ezt. Bízzunk rájuk életkoruknak megfelelő feladatokat, hagyjuk, hogy egyedül végezzék. Mi a háttérből figyeljünk, csak szükség esetén segítsünk nekik. 

Figyelem és jelenlét 
Előfordult már velünk, hogy gyermekünk felé intézett kérésünk többszöri alkalom után is süket fülekre talált? Vagy egészen más irányt vett a cselekmény – a legtöbb esetben így fullad rég látott játékok kreatív délutánjába a szoba gyorsra tervezett összepakolása és takarítása.
Nos, a főzést aligha lehet így végezni. Próbáljuk csak ki, és látni fogjuk, ahogyan a gyakran szétszórt, álmodozó gyerekek pontosan követik a recept utasításait, adagolják a lisztet, keverik a tésztát, hiszen tudják, hogy itt most valami fontos készül, a közös családi ebédhez.
Egy kis matek, szövegértés és technika. Kisebbek és nagyobbak is gyakorolhatják ezeket a készségeket főzés közben.
Mérünk mérlegen, mérőedényben, kanállal, számoljuk az elkészült süteményeket.
Kisiskolások olvassák a receptet, figyelik mi lesz a következő hozzávaló.
A konyhai munkák, a keverés, dagasztás, formázás, panírozás, darabolás emellett remek edzés is a kis kezeknek, a sütemények aprólékos díszítése pedig jó lehetőség a kreativitás és a finommotorika fejlesztésére.

  Egészséges étkezés
Még a válogatós gyerekek is szívesebben fogyasztják azt az ételt, aminek az elkészítésében részt vettek. A közös főzés az egészséges étkezési szokásokat is segíthet kialakítani.
Beszélgessünk róla, miért nem készítünk túlcukrozott süteményeket, miért darabolunk zöldségeket a hús mellé vagy miért készítünk uzsonnára gyümölcssalátát.
Főzés közben az egyes alapanyagokat is megismerhetik, nagyobbakkal már a változatos táplálkozásról, vitaminokról is szót ejthetünk.

Hagyomány és nosztalgia 
A menüt is megtervezhetjük közösen, beszéljük meg, hogy miért éppen például sonka és kalács kerül az asztalra.
A megszokott ételek mellett, a gyerekek javaslatára felvehetünk új ízeket is az étlapra, amit együtt készítünk el.  A közös sütés-főzéssel új hagyományt is teremthetünk a családunkban, de mesélhetünk közben arról is, hogy gyermekként mi hogyan készültünk régen az ünnepre.
Osszuk meg vele történeteinket, melyekbe beleszőhetjük a húsvéti ünnephez és népszokásokhoz kapcsolódó ismereteket.

 
 
SAPI hírlevél modul
Szállítás & fizetés

Ekkorra érkezhet hozzád: Minden terméknél pontosan feltüntetve

általában 1 munkanap, de a megnövekedett forgalom miatt késések előfordulhatnak - Házhoz szállítva; GLSPontra,postán maradón; személyes átvétellel 

Fizetés történhet:
átutalással, utánvéttel, bankkártyás fizetéssel
Szállítási költségek:
1190 Ft (+300 Ft utánvét esetén)
20.000 Ft felett INGYENES szállítás

(Kivétel: bútor, tornatermi berendezés, nagyméretű fejlesztő,játszótéri eszközök
Ezek esetében a várható költségről emailben, előre tájékoztatunk)
Részletek itt >>