A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Angol tanulás otthon - játékos gyakorlással a jobb idegennyelv jegyekért

Angol tanulás otthon - játékos gyakorlással a jobb idegennyelv jegyekért

Gyermeked ebben az évben kezdett el ismerkedni az angol nyelvvel? Nehezen boldogultok a nyelvtani szabályokkal, unalmas a szótanulás? Ha problémát okoz az angol tanulás otthon, segítenek a nyelvi játékok! A játékos gyakorlás nemcsak jó móka, de közben észrevétlenül fejlődik a nyelvtudása is.

Angol tanulás – fontos a napi rendszeresség

A tudásunk is elmélyültebb lesz és kevesebb stresszel is jár, ha nem a dolgozat előtt tanulunk kampányszerűen, hanem napi rendszerességgel készülünk egy adott tantárgyból. Ez a nyelvtanulás esetében is érvényes, amit olyankor is érdemes gyakorolni, ha nem kell a másnapi órára készülni.

 

Ha csak pár percetek van az angolra, próbáljátok ki a BrainBox angol nyelvleckét! A játék kis helyen is elfér, így akár utazás közben vagy hosszabb várakozásnál is hasznosan tölthetjük vele az időt.

 

Sokat számít a véleményed

A gyerekeknél nagyon fontos a szülő elfogadása vagy helyeslése. Ha számunkra is fontos a nyelvtanulás, akkor ezzel a gyermek motivációját is erősíteni tudjuk. Életkortól függően beszélhetünk róla, hogy miért fontos a nyelvtanulás, a későbbiekben mire használhatja ezt a nyelvet. Ha van személyes vonatkozású történetünk, akkor azt is mondjuk el. Plusz hajtóerő, ha beszélgetünk vele arról a nyelvről, amit tanul, érdekességeket mesélünk arról az országról, ahol a nyelvet beszélik.

 

Az én világtérképem – angol nyelvre is beállítható interaktív játékkal a nyelvet és a földrajzi ismereteket is gyakorolhatjátok. A kvíz segítségével pedig összemérhetitek tudásotokat a világ országairól!

 

Neki sikerélmény, neked ismétlés

Ha a munkánkban nem használjuk napi szinten a nyelvet, amit valamikor az iskolában megtanultunk, akkor bizony hamar elfelejtjük. Az angol tanulás otthon lehet az a program, amikor a közös gyakorlással mindketten jól járunk. Mi felfrissíthetjük a régi tudásunkat, a gyerek pedig élvezheti, hogy ő magyarázza el nekünk a szabályokat vagy a szó jelentését. Plusz pont, hogy eközben ő is sokkal többet fejlődik, a tanítás ugyanis a legjobb tanulási módszer, ezalatt még mélyebben bevésődnek a dolgok az emlékezetébe.

 

A Sapientino English játéka igazi kihívás lehet mindkettőtök számára! 450szó és 80 mondat tanulására és ismétlésére nyújt lehetőséget.

 

Angol tanulás otthon - összehozza a családot

Érdemes olyan koncertet, kiállításokat keresned, ami az adott idegennyelvvel kapcsolatos, annak gyakorlására vagy az adott ország megismerésére nyújt lehetőséget. Ez egyrészt segítheti az érdeklődését felkelteni az adott nyelv iránt, ezáltal jó hajtóerő lehet a tanulásban, illetve közös családi programnak is jó választás. Érdemes meséket, filmeket is a tanult nyelven nézni, és idegennyelvű mesekönyveket is választhatunk. 

 

A közös családi társasozáshoz ajánljuk a Zingo angol nyelvű változatát és az ovisokkal és kisiskolásokkal is játszható angol Scrabble szókirakó társasjátékot.

 

További angol és német nyelvi játékokat itt találjátok.