A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

A 8 legjobb úti játék unalom ellen

A 8 legjobb úti játék unalom ellen

 

Ha fel is töltöttük a szünidőt táborokkal, nagyszülői segítséggel és nyaralással, akkor is marad egy nagy kihívás, ez pedig az utazás közbeni unaloműzés. Mivel köthetjük le csemeténk figyelmét egy hosszabb út alatt?

 

 

Ha nem szeretnénk, hogy indulástól érkezésig kizárólag a tabletre letöltött mesék és játékok kössék le gyermekünk figyelmét, akkor érdemes beszerezni néhány újdonságot, amivel elfoglalhatja magát útközben. Korábban írtunk már arról, hogy milyen saját készítésű, vagy örök klasszikus játékokat játszhatunk. Ezeket érdemes első körben bevetni, ám ha csökken az érdeklődés és nincs már kedvük játszani, akkor jó, ha van kéznél kis helyigényű, strapabíró és szórakoztató játék.

 

Feladványok, fejtörők

Óvodás és kisiskolás kortól is ajánlhatók a Djeco mini utazójátékai. A kifejezetten utazáshoz tervezett történetszövős, vagy kérdezz-felelek fejtörők amilyen kis helyet foglalnak, olyan jól megdolgoztatják a gyerekek elméjét.

 

Alkossunk útközben!

Sok kreativitás, kis helyen – erre nyújtanak lehetőséget a Maped Early Age, legkisebbeknek készült csomagjai. A már 2 éves kortól játszható készletekkel nyomdázni, gyurmázni és festeni is lehet. A jó miőségű doboz a nyaralás alatt pl. kincsek gyűjtésére is nagyszerű lehet.

 

 

 

 

„ A lányom rajong ezekért a szettekért – meséli Anna. Három éves, idén először vállalkoztunk rá, hogy hosszabb útra utazunk vele nyaralásra. Mivel otthon is nagyon szereti a különböző kreatív játékokat, szívesen rajzol és fest, ezért erre esett a választásom. Aggódtam, hogy az apró darabokkal nem lesz-e probléma az autóban, de annyira tetszett neki a játék, hogy mindig gondosan visszapakolta a kis táskába a helyére, amit éppen nem használt.”

 

 

 

 

 

Logikai gondolkodás

Bogarak, vízi világ, egerek és sajtok vagy épp kacsák? Bármelyiket is választjuk, a Deducktion mágneses logikai utazójátékaival megint csak alapos gondolkodásra késztetjük a kicsik elméjét. A már 5 éves kortól egyedül is játszható feladványok megoldásához jó megfigyelőkészségre és türelemre is szükség lesz. A mágneses kivitelnek köszönhetően örülhetünk, hogy a játék egy idő után nem arról szól, hogy Anya hova tűnt ez a darab? – és csoportos dirib-darab kereső játékban foghatunk a néhány nm-es autóban.

 

Nagy sztorizás, kis helyen

A Sztorikocka kifogyhatatlan történetek tárháza. Óvodáskortól játszható, a gyerekek életkorának növekedésével vonjunk be egyre több kockát a játékba, illetve döntjük el azt is, hogy a megkezdett történetet folytatjuk, vagy újat indítunk a következő dobásnál. Érdemes odafigyelni, hogy milyen történetek születnek – sok esetben ilyenkor is rádöbbenhetünk gyerekünk fantáziájára.

 

„Korábban rendszerint fejből gyártottunk meséket útközben. Valaki elkezdte, aztán mindenki folytatta egy mondattal. Gondoltam, kicsit tegyük színesebbé a játékot és nehezítsünk, ezért vettem meg a Sztorikockát a tavalyi nyaralás előtt – meséli Réka. 6 és 9 éveseink mellé még a 15 éves nagy kamasz fiamat is sikerült bevonnunk, mókás és hosszú történeteink születtek.”

 

Mennyi az idő, hercegnő?

A Janod mágneses könyvekkel a gyerekek fiús, hercegnős karaktereket öltöztethetnek, különböző alakzatokat rakhatnak ki, vagy akár az óra leolvasását is gyakorolhatják. Az utazáshoz is praktikusan csomagolt játék már 3 éves kortól játszható. És nem utolsó sorban a gyerekszoba dísze is lehet.

 

Kockázzunk!

A Rubik kocka is remek elfoglaltság lehet hosszabb utakra, nagyobb gyerekeknek. Ha kisebb testvér is van a családban, akkor jó, ha készülünk számára is hasonló elfoglaltsággal. A Rubik kocka junior figurái már 5 éves kortól játszhatók.

 

„Két fiam van, nálunk örök konfliktus forrás, amikor a kicsi a nagyhoz hasonló – vagy ugyanolyan – játékkal szeretne játszani – mondja Zsuzsa. 12 és 6 évesek, így nem mindig könnyű erre megoldást találni. Nagyon megörültem, amikor láttam, hogy a Rubik kocka létezik junior formában is. Nem csak én, de a gyerekek is!”

 

 

 

 

 

Babrálós játék

Unalom ellen remek elfoglaltság a Tangle. A szétszedhető játékból különböző érdekes formákat lehet megépíteni, az út hosszától és a gyerekek kreativitásától függően. Míg sokszor stresszkígyóként is használhatjuk morzsolgatással.

 

Szivárvány a kézen

A Ztringz tulajdonképpen a régi „madzag átvevős” játék modern változata. Mi az iskolai szünetekben adtuk kézről-kézre a különböző formákat, a Ztringz azonban egyedül is játszható. A csomagolásban néhány alapötletet is találunk. És a youtube is bevethető, egy Akadémiára töltik fel a különböző trükköket.
 
SAPI hírlevél modul
Vásárlóink írták:
Szállítás & fizetés

Ekkorra érkezhet hozzád: Minden terméknél pontosan feltüntetve

általában 1 munkanap, de a megnövekedett forgalom miatt késések előfordulhatnak - Házhoz szállítva; GLSPontra,postán maradón; személyes átvétellel 

Fizetés történhet:
átutalással, utánvéttel, bankkártyás fizetéssel
Szállítási költségek:
1190 Ft (+300 Ft utánvét esetén)
20.000 Ft felett INGYENES szállítás

(Kivétel: bútor, tornatermi berendezés, nagyméretű fejlesztő,játszótéri eszközök
Ezek esetében a várható költségről emailben, előre tájékoztatunk)
Részletek itt >>