A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
0

Vizuális észlelés – Okoskocka

Vizuális észlelés – Okoskocka Katt rá a felnagyításhoz
További képek
Ár:
46.800 Ft
Szerezhető hűségpontok: 468
Cikkszám: 548
A Vizuális észlelés az Okos(koc)ka játékcsalád tagja. A játékos feladathelyzetek a formák felismerését, megkülönbözetésük képességét, az alak-háttér megkülönbözetését, az elemző látásmódot fejleszti.
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Okoskocka
Szállítási díj: Ingyenes
Ekkorra érkezhet hozzád: 2016. december 09.
Játék bemutatása

Szakmai szempontból két nagyobb csoportra lehet osztani a játékos feladathelyzeteket. A játékok egyik része a Gestalt-funkciókat, azaz az alak-háttér megkülönböztetését, a vizsgált formák felismerését, háttérből való kiemelését célozzák meg. E funkciók alkalmazása során az egyén úgymond "passzív", vagyis pusztán szemével pásztázza az ábrákat, s várja, hogy megjelenjenek a keresett formák. Nincs szabályszerűség e feladatok megoldásában, a gyakorlás taníthatja meg az idegrendszert a Gestalt-funkció megfelelő működtetésére. E funkció szükséges többek között a betűk tanulásához, azok megkülönböztetéséhez. Példák a játékokból: rejtőzködő, formakereső, hiányos vonalábrák kiegészítése, pontozott ábra felismerése. A játékok másik része már a vizuális észlelésen alapuló gondolkodási műveletek területeit mozgósítja. Idetartozik a formák megkülönböztetésének képessége, az elemző látásmód, analízis-szintézis. E műveletekhez már szükséges az irányított szemmozgás, egyes feladatoknál a téri tájékozódás, valamint az idegrendszer elemző-szervező működése. A feladatok a fokozatosság módszerével járulnak hozzá, hogy megtanítsák a gyermeket e funkciókra. E funkciók a betűk összeolvasásához, az íráshoz nélkülözhetetlenek. A soralkotás, osztályozás, csoportosítás egy vagy több szempont szerint történik. E feladatok megoldásához a gyermeknek tudatosítania kell magában a szabályt, s azt kell alkalmaznia a feladat végrehajtása során. Tehát e játékos feladatoknál már a magasabb gondolkodási funkciók mozgósítására van szükség. A szövegértést és a matematikai gondolkodást alapozzák meg többek között e funkciók.Példák a játékokból: képrészlet keresése, képrendezés, mátrix, vizuális ritmus alkotása, folyamatalkotás, eseménysor rendezése, csoportosítás és osztályozás egy vagy több szempont szerint. A készlet a vizuális észlelés valamennyi területének fejlesztésére alkalmas, a 13 főfeladaton belül sokféle játékvariációra, nehezedő feladathelyzetre ad lehetőséget. A vizuális érzékelést, észlelést fejlesztő Okos(koc)ka Fejlesztő Kockajáték tartalma:

-120 db kocka fadobozban
-nagy és kisméretű kártyacsomagok
-kiegészítő fóliák mappában
-útmutató

Gyártó Okoskocka
Mely kategória? Fejlesztő eszközök
Mely korosztály? 5 - 7 éves
Nem Mindegyik
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

A kreatív és fejlesztő játék webáruházunkban „Vizuális észlelés – Okoskocka” elnevezéssel listázott készségfejlesztő eszköz adatlapjára leggyakrabban a következő kifejezésekkel találnak rá vásárlóink: képességfejlesztő eszköz, óvodai fejlesztő eszköz, óvodai fejlesztő eszközök. Hasonló témájú kifejezések, melyek még segíthetnek az elképzeléseknek leginkább megfelelő készségfejlesztő eszköz megtalálásában, pl. a következőek lehetnek: fejlesztő eszközök, fejlesztő eszköz. Az alább felsorolt termékcímkékre kattintva még több, hasonló készségfejlesztő eszközök listáját tekintheti meg.
MailChimp hírlevél modul

Játékliget hírlevél

Különleges ajánlatok, hírek, érdekességek!
Most ajándékkal jutalmazzuk feliratkozásod!

Milyen korú gyermeked van?

Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod 
Adatvédelmi azonosítónk:
NAIH-94873/2016
bármikor leiratkozhatsz 

Szállítás & fizetés

Ekkorra érkezhet hozzád: Minden terméknél pontosan feltüntetve

általában 1 munkanap - Házhozszállítva; GLSPontra,postán maradón; személyes átvétellel 
+ 4 munkanapot számolj - Pick-Pack ponton történő átvételt kérnél
Fizetés történhet:
átutalással, utánvéttel, bankkártyás fizetéssel
Szállítási költségek:
890 Ft (+150 Ft utánvét esetén)
15.000 Ft felett INGYENES szállítás

(Kivétel: bútor, tornatermi berendezés, nagyméretű fejlesztő,játszótéri eszközök
Ezek esetében a várható költségről emailben, előre tájékoztatunk)
Részletek itt >>