A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
0

Játékliget Blog

Köszöntünk a Játékliget játékshop BLOG-ban! 

Olvasni érdemes:
Itt megtalálhatóak azok a mindannyiunkat foglalkoztató tartalmak, amelyek széles körben érintik a nevelési témakört, kreatív, alkotó ötleteket ad évszakhoz, ünnepkörökhöz kapcsolódó kézműveskedéshez. Közös családi sütés-főzéshez recept ötleteket, tippeket adunk. Bemutatjuk termékeinket, játékainkat, megpróbáljuk mindezt kicsit másképp, a saját tapasztalatainkat is belecsempészve átadni. Az aktuális családi programajánlatok közül igazi gyöngyszemeket válogatunk nektek az egész országból..

Hasznodra válhat:
Összeállítottunk ingyen letölthető tesztsorozatot is, mely segítségedre lehet, hogy a kicsi érettségéről tájékozódni tudj. Blogunkban találsz rejtvényfalatokat is, melyeket óvodás illetve iskolás gyermekeddel kitölthettek. Összeállítottunk születésnapi partyötleteket is, hogy igazán egyedivé varázsolhasd ezt a csodálatos napot!

,,Nagyon boldog vagyok, hogy még egyszer megéltem érkezésed, Március! Az influenzán át gázoltunk feléd, a tél dögvészén, a sötétség alvilági birodalmán át. Mint aki tárnából, bányalégből érkezik, sáros lábakkal és elfulladt tüdővel megállok a napvilágon, kifújom magam és énekelni kezdek.

Ezt énekelem: üdvözöllek, Március. Időbe telik, amíg ember megtanulja, hogy lehet örülni egy naptári adatnak is. Március külön évszak semmi köze télhez, tavaszhoz. Külön világítása van. Még nincs növénye, csak a hóvirág, ez a minta érték nélkül.,, (Márai Sándor: Négy évszak - részlet)

Nyakig ülünk az influenza szezonban, ráadásul a küszöbön toporog a tavasz, s vele együtt karöltve megérkezik a tavaszi fáradtság is. A betegségre való hajlam, a kimerültség és fáradtság hátterében –ha nincs szervi probléma – sok esetben a vitamin- és/vagy ásványianyag-hiány áll. A meglévő betegségek nagy része hiánybetegség, ezért fontos, hogy ezek folyamatos bevitelével megelőzzük a bajt! Ideje tehát kimerült készleteinket alaposan felturbózni, hogy a tavasz ne a levertségről, hanem a feltöltődésről szólhasson! 

„Figyelj jobban!”, „Koncentrálj egy kicsit!”, „Hol is van a…?”, „Nem emlékszem, hova tettem…” – ugye ismerősen csengenek ezek a mondatok? Valljuk be őszintén, néha még nekünk, felnőtteknek is meggyűlik a bajunk az „odafigyeléssel” és koncentrálással, ha kicsit több dolog szakad a nyakunkba, vagy esetleg nem olyanok a körülmények, hogy kellően összpontosíthassunk valamilyen tevékenységre. Nincs ez másképp gyermekeinkkel sem. Közhelyesen hangzik, de igaz, hogy rohanó világban élünk, ahol sok dologra kevés idő jut: információárral úszunk szemben nap, mint nap. Éppen emiatt roppant lényeges olyan stratégiák kialakítása, amelyek a segítségünkre sietnek a különféle helyzetekben.

Gyermekünk születésekor még nem sejtjük, hogy a kis jövevény érkezése rövid időn belül egyre gyarapodó játékarzenált is jelent egyúttal. Szülőként mindenki a legjobbat szeretné gyermekének, így felvetődik a kérdés: milyen a jó játék? Milyen a jó fejlesztő játék? Szükség van-e egyáltalán fejlesztő játékra?
Fontos tudni, hogy ugyan minden játék fejlesztő funkcióval is bír, léteznek olyan speciális játékok, illetve eszközök, melyekkel gyermekünk egy-egy részképességét (mozgás, finommotorika, beszéd, figyelem, memória, érzékelés...) fejleszthetjük célirányosan.
Mindenképpen érdemes figyelemmel kísérni a különböző területek fejlődését, mert ha ezek nem működnek megfelelően, az a jövőben lemaradást, de akár tanulási zavart is eredményezhet. Természetesen nincsen két egyforma gyerkőc, így a fejlődés ütemében nagy eltérések lehetnek. Viszont elmondható, hogy a hasonló életkorú gyerekeknél megfigyelhető egy átlagos vagy általános fejlettségi szint, ami útmutatóul szolgálhat saját gyermekünk fejlettségének megítélésében.

Ajándékot adni öröm! De vajon hogyan találjuk meg a  megfelelőt? Segíteni szeretnénk a szülőknek, hogy mire érdemes odafigyelni a játék vásárlása során.

Először is érdemes végig gondolni ki is ő, mivel szeret foglalkozni, miről beszél gyakran... Ha nem ismerjük ezeket az információkat, érdeklődjünk a szülőktől, faggassuk ki a testvérét. Mivel is tudnánk mosolyt csalni az arcára, csillogást a szemébe...mókát-kacagást az életünkbe?

FINOMMOTORIKA FEJLESZTÉSE

Amikor gyermek érkezik a családba, akarva-akaratlanul rengeteg kérdés-, és ezáltal olyan információáradat zúdul a nyakunkba, amikre egyáltalán nem számítottunk. Speciális kifejezések, már-már szakszövegek kerülnek a látóterünkbe, mi pedig csak kapkodjuk a fejünket: hova is csöppentünk?

Szemfüles szülőként biztosan olvasni fogunk többek között a finommotorikáról is. De mi is az a finommotorika pontosan? És miért fontos gyermekünk fejlődésének folyamatában?

Február hónapunk  a Gergely  naptár második hónapja. Ósi magyar néven: Jégbontó hava, de népi kalendáriumokban böjtelő, vagy böjt előhava-ként találjuk meg. Februusról, a megtisztulás római istenéről kapta a nevét. 
 

 

 

Radnóti Miklós: Február

Újra lebeg, majd letelepszik a földre,
végül elolvad a hó:
csordul, utat váj.
Megvillan a nap. Megvillan az ég.
Megvillan a nap, hunyorint.
S íme fehér hangján
rábéget a nyáj odakint,
tollát rázza felé s cserren már a veréb.

1941

 

Szinte még érezzük a bejgli ízét, hiszen alig ért véget a karácsonyi ünnepkör, gyermekeinket újabb láz kerítette hatalmába: január 6-ával ugyanis megkezdődött a farsangi időszak. A beöltözős táncmulatságok és bálok időszaka, melyben kicsi és nagy egyaránt jól mulathat. Jelmezbálra fel, induljon a móka!

Beköszöntött a farsangi szenzon, és bizony a lurkók szívesen fantáziálnak egy-egy szuper jelmezről! Összegyűjtöttünk most Nektek egy párat, hátha ötletet és ihletet ad, hogy ti magatok is bátran próbálkozzatok az elkészítéssel. Sokszor nagyobb sikere van a saját készítésű jelmeznek, mint a béreltnek, ráadásul az év 364 napján bármikor használhatók! Ragatjatok ollót, cérnát, tűt és alkossatok egy jót együtt!

 

Gyermekünk fejlődésének folyamatában a mozgásfejlődés kiemelt értékkel bíró terület, ami nem pótolható és helyettesíthető semmi egyébbel. A mozgás az első eszköze a gyermeknek, mely a külvilággal történő kapcsolattartást segíti. Szintén ennek segítségével fejlődnek a különféle szervek és szervrendszerek (idegrendszer, vázrendszer és izmok, keringés, légzés). Komplexitása révén hatással van a pszichés fejlődésre, gondolkodási képességek fejlődésére, tehát a gyermek személyiségfejlődésre.

MailChimp hírlevél modul

Játékliget hírlevél

Különleges ajánlatok, hírek, érdekességek!
Most ajándékkal jutalmazzuk feliratkozásod!

Milyen korú gyermeked van?

Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod 
Adatvédelmi azonosítónk:
NAIH-94873/2016
bármikor leiratkozhatsz 

Szállítás & fizetés

Ekkorra érkezhet hozzád: Minden terméknél pontosan feltüntetve

általában 1 munkanap - Házhozszállítva; GLSPontra,postán maradón; személyes átvétellel 
+ 4 munkanapot számolj - Pick-Pack ponton történő átvételt kérnél
Fizetés történhet:
átutalással, utánvéttel, bankkártyás fizetéssel
Szállítási költségek:
890 Ft (+150 Ft utánvét esetén)
15.000 Ft felett INGYENES szállítás

(Kivétel: bútor, tornatermi berendezés, nagyméretű fejlesztő,játszótéri eszközök
Ezek esetében a várható költségről emailben, előre tájékoztatunk)
Részletek itt >>